Maanantaina käytiin Hollolassa treenimässä tokoa. Alkuun häiriö treeniä taas kahdessa osassa. Puolet koirakoista rinkiin ja loput häiriköi, sitten vaihto. Tex kestää häiriön jo melkosta hyvin.. Ja häiriö on oikeesti vaikeaa; nameilla houkuttelua, lelujen heittoa tai vingutusta ja maahan käskytystä. Tämä oli hyvä kun olin itse napakka. Sitten omalla vuorolla sivulla 'katso' käskyä. Arja ja Vuokko katsoi ja naksautteli kun hyvä. Otettiin myös vain yhtä askelta ja kun pää pysyi hyvin, tästä myös naksuttelua ja palkkaa. Vielä on tehtävä paljon kotona peilin edessä ja saatava Tex itse tarjoamaan päätä oikeaan paikaan, ilman että minä ohjaan sen siihen. Tää onkin vaikeeta, kun jos olen vaan paikallaan niin luulee, että on kontaktin pito harjoitus ja töllöttaa vaan paikaallaan mua. No vielä harjoitellaan..

SItten alkoi taas taistot. Luokepäästävyys. Se ottaa tän nyt paljon rankemmin kuin ennen ja on jo ihan hurja. Vuokon kanssa ihan ok, mutta Arjalle murisi. Käänsin Texin kylmän viileesti kanveesiin ja pidin siinä ennen kuin rentoutui ja pysyi maassa vaikka nousin ylös, murisi ja irvisteli mulle ihan kunnolla, pirulainen.. Ja sama tehtiin uusiksi ja uusiksi ja vielä uusiksi. Joka kerran jälkeen oli vähän "alistuvamman" näköinen tän selätyksen jälkeen, ja viimeisen kerran jälkeen jo ihan kunnolla. Sen jälkeen saatiin yksi onnistunut luoksepäästö-harjoitus, jossa siis Arja vaan käveli läheltä. Tästä vaan reiluja kehuja, ei palkka tai namia. Olipa taas kamalaa. Mutta nyt ehkä ekaa kertaa voitin Texinkin mielestä tän taiston ja asia tehtiin niin kuin minä tahdoin enkä antanut periksi.
 
Kotona en ole taas juurikaan huomioinut Texiä. Se osaa kyllä olla niin kaksinaamainen.. On ollut ihan kiltti - se on ihan ihastunut Elinan shelttipentuun ja osaa leikkiä sen kanssa niin hienosti. Ymmärtää, että se on hirmu pieni; käy maahan selälleen ja antaa pennun hyppiä sen päällä. Ulkonakaan ei jahtaile sitä että pitäisi pelätä pennun puolesta. Pentukin tykkää Texistä ja touhuaa sen kanssa kokoajan.
 
Eilen oman ryhmän jälkeen vietiin ulos 4 hyppyä, rengas ja putki. Näillä taas tiivis 15 esteen tekniikka pätkä, jossa mukana niisto, takaaleikkaus, pakkovalssi ja saksalainen. Tein ensin Elinan Kodalla. Se on kyllä kivoin aksasheltti minkä tiedän - ihan mieletön taistelutahto ja vauhti. Sitä täytyy ohjata vähän niinkuin Kaapoa - aika ronskisti. Sitten rataa myös Kaapolla ja Texillä. Molemmilla kivasti. Erityisesti Tex oli taas hyvä. Kuunteli kaikkia ohjauksia eikä yhtään kaarratellut tai kierrellyt esteitä. Ja muistin palkata aina ensin onnistuneen suorituksen.