Oi onpahan jäänyt päivitykset tekemättä.. en taida edes alkaa muistelemaan mitä ollaan puuhattu. Mutta puuhattu kuitenkin on, jotain pientä.Eilen ajoin Imatralle (joo melkoinen matka) toko-kokeeseen. Markku Mäntynen oli tuomaroimassa ja osallistuin molemmilla koirilla. Matkalla muistin taas kuinka reilu koiran kouluttaja/kisaaja olenkaan; en ole kyllä kummallakaan (varsinakaan Kaapolla) juurikaan tosissaan taas treenannut SM-kisojen jälkeen. Enkä suinkaan ole tehnyt kisaomaista tai palkattomuutta sen enempää. Kaapolla olen tehnyt vaan hurlum-hei treeniä ja Texin kanssakin vähän miten sattuu, "puolitosissaan".

TEX - alo:
 
Luoksepäästävyys 10: Oltiin toisen paikallaoloryhmän viimeinen koirakko ja vähän säikähdin, kun katsoin muilta miten tuomari tekee luoksepäästävyyden; kumartui aika ronskisti koiran yläpuolelle ja katsoi hampaat. Hui.. - Tex oli kuitenkin nätisti. Meni vähän tuomaria vastaan ja istui.
 
Paikalla makaaminen 8,5: Tarvitsi kaksi maahan käskyä. Eli ei ihan ollut skarppina liikkeen alkaessa. Viereinen kultsu lähti iloisesti rallatellen melkein heti kun tuli 'matka riittää'. Tex kuitenkin onneksi pysyi, vaikka kaula venyi kaksinkertaiseksi. Tässä taas odotellessa muistin, että ei olla tehty tätäkään pitkällä ajalla, ihan vaan lyhyitä jättöjä. Ja se näkyi.. Varmaan puoli minuuttia enne loppua haisteli maata ja olevinaan löysi sieltä jotain maisteltavaa.. murr.. olis tehnyt mieli mennä antamaan tukkapölly.
 
Seuraaminen kytkettynä 9: Musta tää oli niin hieno. Tuntui hyvältä, piti kontaktin ihan kokoajan ja pää pysyi ylhäällä.
 
Seuraaminen taluttimetta 8,5: Ja tää oli myös ihan yhtä hyvä. Ehkä yhdessä täyskäännöksessä jäi vähän kun taisi vilasta yleisöä. En tiedä miksi antoi näin vähän pisteitä..
 
Liikkeestä maahanmeno 10: Nyt tämä meni niin hyvin kuin on treeneissäkin mennyt!
 
Luoksetulo 8: Vauhti oli aika hidas (kuitenkin laukkasi) ja jäi eteen seisomaan.. What..?!? Annoin uuden eteen käskyn ja loppu hyvin.
 
Seisominen 9: Alun seuruussa ei meinannut lähteä mukaan.. luuli varmaan että uusitaan luoksetulo...?!? Itse stoppi oli oikein hieno
 
Estehyppy 6: Ei ollut taaskaan kuulolla ja eka käsky meni ohi. Hypyn jälkeen ei pysynyt paikallaan vaan liikkui..
 
Kokonaisvaikutus 9
 
1-tulos pisteillä 170,5 ja sijoitus 5/14. Eli pieniä huolimattomuus virheitä sattui.. Sainpahan muistutuksen että on treenattava välillä ilman palkkaa ja niitä kokeenomaisia on otettava aina välillä. Mutta on Texin kanssa vaan niin kiva mennä, ei tavi jännätä saanko sen edes perusasentoon ennen liikkeitä ja on se aika suloinen..Tuo vapaana seuraaminen jäi hampaan koloon.. kun en itse siinä huomannut mitään ja jakoi muille aika "roiseillekin" seuraamisille enemmän pisteitä.. No, kunhan itse tiedän että se oli hyvä
 
KAAPO -voi
 
Paikalla makaaminen 6: Taas.. oliskohan tälle tehtävä jotain kun tällä on hirveen iso kerroin ja aina menetetään tässä paljon. Kaksi käskyä maahan, vinkui ja oli levoton... Niinkuin aina...
 
Seuraaminen 8: Seuraaminen oli yllättävän hyvää Kaapoksi. Pieniä huolimattomuus virheitä, mutta oli ihan tyytyväinen.
 
Liikkeestä istuminen 7: Otin tätä monta kertaa ennen kehään menoa, että varmasti muistaa. Ei muistanut, joten kaksi käskyä ja oli vielä aika hidas.
 
Luoksetulo 7,5: Vähän valui molemmat stopit. Tuli välit kuitenkin lujaa.
 
Ruutu 9: Tää oli aika hyvä.
 
Hyppynouto 9,5: Myös hyvä, päästi vaan lähteissään pienen into haukahduksen. Murr...
 
Metallinouto 9: Hyvä. Ennakoi edestä sivulle siirtymisen jo liikkurin käskystä.
 
Tunnari 10: Tääkin oli hieno. Nyt siirtyi vaan edestä jo ennen liikkurin käskyä. En tiedä eikö tuomari huomannut vai miksei vähentänyt..
 
Kaukot 5: Voi harmituksen määrää. Kaksi vaihtoa jäi tekemättä ja käskyjäkin taisi olla liikaa.. Olisi varmaan pitänyt olla nolla, mutta tuomari armahti..
 
Kokonaisvaikutus 7: Pientä nenä ääntä koko suorituksen ajan...
 
Jäätiin 9 pistettä 1-tuloksesta; 247p. sijoitus 2/3. En vapauttanut Kaapoa kertaakaan liikkeiden välillä enkä juurikaan kehunut. Näin pysyi taas paremmin kasassa, edes jotenkin. Positiivista on, että onnistuu jo aika hyvin niissä, jotka on olleet vaikeita Eikä nollanut yhtään liikettä. Paikkapaikoin oli jopa kiva kisata sen kanssa; ruudun ja noutojen ajan .
 
Lisää treeniä ja Texin kanssa kohti avointa luokkaa.