Olipa viikonloppu. Huh! HOT järjesti tokon piirinmestaruuskisat Kukonkoivun urheilukentällä Hollolassa. Ja pärjäsi hienosti voittaen kultaa ja hopeaa joukkuekisassa. Mestaruus meni Oilille ja Zipille, miljoonasti onnea!! Toiseksi Reija & Kamu ja kolmanneksi Arja & Zac - mahtavaa. Hienosti meni myös muillakin koirakoilla, onnea kaikille ihanille treenikavereille. Itsekin olin menossa kisaamaan hyvillä mielin. Alokas ja voittajaluokan tuomaroi Taru Topström, jolla oli melko tiukka linja.

Kehäänmenotarkastuksessa otin jostain syystä Texiä hirmu tiukasti pannasta kiinni ja kun tuomari kumartui Texin päälle ja koski sen naamaan huomasin kuinka Tex vähän jäykistyi. Tuomarikin huomasi sen ja sanoikin että 'katsotaan nyt vähän' ja meni vielä enemmän koiran "naamalle". Tämä kun on Texille vaikea paikka niin päästi pienen murinan jonka lopetti kyllä heti kun kielsin. Vein uudestaan tuomarin viereen, mutta Tex ei muuttanut kantaansa, vaan murisi taas. Tuomari sanoi ettei päästä meitä kehään. Jep - kyyneleitä niellen vein koiran autoon. Sen kanssa on vaan jatkossa aina treenattava sitä, että vieraat ihmiset saa koskea siihen vaikka se ei siitä tykkää. Viikko sitten olleessa kokeessa antoi tuomarin kyllä ihan ilman mitään vastaansanomisia oikein pörrötellä itseään.  

Sain kasattua itseni jotenkin Kaapon vuoroon ja Kaapo teki kehässä taas perinteiset - meni hyvin ne liikkeet joista tykkää ja loput taas miten sattuu:
 
Paikalla makaaminen: 6 -piippasi ja kääntyili lonkalta lonkalle
Seuraaminen: 6 - laamaili ja käveli pysähdykset ohi. Kamalaa
Liikkeestä istuminen: 9 - oli kai suht ok
Luoksetulo: 10 - valui kyllä seisomisen
Ruutu: 10 - meni hyvin ruudun takaosaan ja tällä kertaa ihan suoraan ruutuun
Hyppynouto: 9 - ihan ok
Metalli: 9 - meni laukalla ja palautti ravilla
Tunnari: 7 -  Puri palautuksessa ja otin kapulan itse huonosti niin putosi maahan
Kaket: 5 - yksi kaksoiskäsky ja liikkui eteenpäin
Kokonaisvaikutus: 8 - sanoi että ollaan ihania molemmat - mistäköhän kulmasta katsottuna?!
 
247 pistettä, 2-tulos ja sijoitus 2. Taaskaan ei nollattu mitään, mutta pisteet ei riitä vaikka sai 10:t isojen kertoimien liikkeistä..
___________________________
 
Sunnuntaina collieiden koe Hollolassa. Tännehän olin menossa Kaapo kanssa, mutta halusin vaihtaa tilalle Texin. Tuomarina oli Marita Packalèn, joka jakoi tuttuun tapaansa hieman lahjapisteitä, mutta jakoi niitä sentään tasapuolisesti kaikille. Päätin mennä Texin kanssa kehään nyt rennosti ja antaa Texin itse mennä tuomarin luo löysällä hihnalla. Eikä ongelmaa - heilautti vähän häntää ja antoi tuomarin koskea. Tosin Marita ei kumartunut naamalle niin ahdistavan tuntuisesti. Kuumuus vähän vaikutti tällä kertaa ja olin itsekin vähän hermona:
 
Paikalla makuu: 10 - meni heti jo jätössä lonkalleen ja oli ihan vähän nuuhkaissut maata
Seuraaminen: 9,5 - olin itse hermona ja koira vähän reagoi jätättämällä
Liikkeestä maahanmeno: 9 - oikein hieno, tarvi vaan kaksi käskyä sivulle nousuun
Luoksetulo: 10 - tuli hitaalla laukalla josta oli kyllä helppo tehdä hieno stoppi. Hidas loppu
Liikkeestä seisominen: 10 - olikin hyvä
Nouto: 10 - palautti kapulaa purren ja lompsotellen. Luovutus edessä vinoon.
Kaket: 7 - tämä oli harmi. Ei kuunnellut kummankaan istumisen käskyjä ekalla käskyllä. Kun kuunteli niin nousi ihan hyvään asentoon ja reippaasti.
Hyppy: 10
Kokonaisvaikutus: 9
 
187 p. 1-tulos, sijoitus 2/8
 
Seuraava koe siis voittajassa ja sinne ei nyt mitään kiirettä. Ja tosiaan treenataan jatkossa paljon tuota hieman ahdistankin koskettamisen sietoa. Kaikki ihanat treenikaverithan nyt Tex menee ihan itse moikkaamaan ja mitään ongelmaa ei ole kun saa omaehtoisesti mennä. Mutta ne ikävämmätkin on vaan kestettävä. Erikoiskiitos Elinalle lukuisista halauksista ja myös Tiinalle tsemppauksesta. Vähän harmitti kun Kaapo ei nyt päässyt kisaamaan - olisi lauantaisella suorituksellaan saanut Maritalta melko varmasti ykkösen. Mutta kahden viikon päästä on uusi koe - sinne nyt sitten varmasti Kaapolla.