Tiistaina käytiin Hollolan hallilla tekemässä vähän kujakeppejä, puomia ja keinua. Kaapokin teki puomia ja keinua. Nyt markerilla erilaisia puomeja; jäin taakse, otin sivuetäisyyttä ja juoksin ohi. Markkerin avulla pysähtyi hyvin, mutta ei malttanut odottaa vapautusta. Tätä treenattiin nyt.

Keskiviikkona oli Texin agitreeni. Radalla ekaa kertaa keinu. Otettiin tätä ensin erikseen ja jo radan yhteydessä. Ajattelee kyllä pysähdystä kontaktille, mutta parina kertana vauhti oli niin kova, että stoppasi vasta hiekalle. Muutama aika hienokin keinu. Radassa vaikea kohta oli irrottaa putkeen ja jo samalla itse juosta eri suuntaan. Tex ei irronnutkaan kun näkee mun juoksevan aivan eri suuntaan. On niin ennakoiva ja mua lukeva, että kiirehtii ohjaajan liikkeen mukaan. Onnistui kuitenkin, mutta jouduin varmistelemaan irroitusta.

Eilen Hotin treeneissä oli vuorossa kisanomaiset. Tein Texilläkin alo luokan, vaikka ensin ajattelin, että vaan treenaan ne. Ollaan tehty niin vähän kokonaisuuksia varsinkaan käskytyksellä, mutta koitinpa nyt kuitenkin. Samalla tajusin, että me ei olla treenattu ollenkaan luoksepäästävyyttä eikä juoksua seuraamisessa. Täyskäännöksiäkään ei olla otettu.. Nyt täytyy vähän skarpata tokonkin teenaamista.

Tässä liikkeet tiukan paneelin kommentoimana ja omat kommentit perässä.

Luoksepäästävyys: 10 - Pidin namia kädessä, ja istui hienosi paikoillaan. Olin varma että hötkyilee, mutta meni siis hyvin. Ja eka kerta ikinä.

Paikallamakuu: Lonkalle, haistelee, siirtelee etujalkoja. - Meni hyvin maahan käskyllä. Kääntyi lonkalle melkein heti - jatkossa käyn korjaamassa. Haisteli vähän, josta huomautin. Laura meni välissä palkkaamaan vieressä olevaa Ässää niin keskittyminen vähän hepaantui ja häntä heilutti koko miestä. Nousi hyvin sivulle.

Seuraaminen: Ohjaajalla namia. Vähän edisti ja hukkaa kontaktin. Istuu käännökset. Reagoi merkkeihin. Juoksu alkoi hyvin, sitten pomppi vähän. SEURUU PARANTUNUT!  -Pidin siis namia kädessä ja autoin sillä. Huomaa, että on treenattu vaan lyhyitä pätkiä, kun meni vähän hämilleen ja keskittyminen herpaantui pidemmän pätkän aikana. Käännöksiä ollaan treenattu suoraan pysähtymällä, joten syy istumisiin varmaan siinä. Nyt treeniin pidempää pätkää ja enemmän kokonaisuuksia. Myös häiriöä (liikkuri, tötsiä ym.). En tehnyt hihnassa kun on vielä paljon töitä ilman sitäkin...

Liikkeestä seisominen: Alun seuruu vähän huono. Hyvä Stop. - Olisin voinut taas auttaa seuruussa. Stop oli nyt napakka ja pysyi hienosi samassa asennossa.

Luoksetulo: Liikutti tassua jättäessä. Nykii. Ennakoi liikkeelle lähtöä. Ei tullut heti eteen. Vaikea siirtyä pa. - Tätäkin ollaan otettu liian vähän käskytyksellä. Hätkähti liikkurin käskyyn. Samoin eteentulo oli vaikea kun ollaan treenattu enimmikseen vauhtia. Nyt siis treenaat enemmän myös tätä.

Liikkeestä maahanmeno: Alussa huono seuruu. Hyvä jäävä . - Taas olisi pitänyt auttaa seuruu. Putosi maahan kuin kivi - hieno! Nousi myös hyvin napakasti sivulle.

Hyppy: Ei tienny mitä tehdään, hyppäsi kuitenkin. Ei istunut heti. - Olisin voinut vähän valmistella hyppyä. Nyt kun annoin käskyn, meni maahan ja ponkaisi ylös. Kun en sanonut mitään, hyppäsi hyvin ja pysähtyi.  

Paneelin kommentít on aika tiukat, ja niin pitääkin olla. Aina löytyy parannettavaa, varsinkin nyt. Mutta kokonaisuus oli silti hyvä. Ja voi miten ihana Tex on. Sen kanssa ei tavitse vääntää ja se tekee kaiken mitä pyytää. Ei tietenkää voi osata vielä kaikkea kun en ehkä treenaa sen kanssa tokoa niin paljon. Nyt vaan lisää häiriötreeniä ja liikkurin käskytystä mukaan. Ihana tunne kun ei tavitse hermostua siihen kertaakaan. On kiva huomata, että voi olla koko suorituksen ajan aidosti hyvän tuulinen .

No, tietty myös Kaapo teki voi-luokan. Sen kanssa ei voi olla aina aidosti iloinen, niin se vaan on.

Paikalla istuminen ja makaaminen: Piipaa, piippaa, piippaa....

Seuruu: Piippaa. Nousi ennen aikojaan alussa pa:sta. Hyvä pakki. Hitaassa meinaa tulla eteen. Hidas parempi, tekee töitä, ei piippaa. Parani loppua kohden.

Istuminen: Piippaa. Vino istuminen. Kääntyy kun ohjaaja meni ohi.

Luoksetulo: Nousi (kävin korjaamassa). Tahmea seis. Hyvä vauhti. Suora perusasento.

Ruutu: Piippaa mennessä. Paikka ok, maahan hyvin. Ok sivulle.

Hyppy: Piippaa,  muuten hyvä :)

Metalli: Piippaa, muuten hyvä :)

Tunnari: Piippaa, lähti sivulta. Hyvä haistelu, otti väärän (!?). Puri kapulaa. Uusittuna ok.

Kaukot:  Ok vaihdot. - Teki kaikki vaihdot, vaikka oli samassa mielentilassa kuin kokeessakin - ootti palkkaa ja oli levoton.. hyvä siis näin.

TOSI HYVÄ TEKNIIKASSA!

Vaikeeta, Kaapo osaa kaikki ja tekee ihan hienosti kun tekee. Se vaan piippaa ja saa sillä mut itseni hermostumaan jo valmiiksi. Täytyy vaan vielä tiukemmin huomauttaa, mutta olla silti reilu. En saa jäädä "vihaiseksi".

Kiitos taas kommenteista ja vinkeistä treenikavereille!