Alkuun huonot jutut, lyhyesti. Voittajakokeesta eilen Sysmässä kolmostulos - eikä suinkaan "ansaittu" sellainen. Tuomari Markku Santamäki oli kiltti - ihan liian kiltti. Antoi pisteitä ihan selvistä nollista yhdelle jos toisellekin.. Kaapo oli taas ihan kauhea - vinkui ja äänteli koko kokeen ajan, pää ei pysy kasassa. Oli kyllä taas ihan tuhmakin, teki vähän mitä sattuu. Oon taas selvästi treenannu ihan liian vähän palkkaamatta ja se näkyi.

Paikalla makuu 10: Tää oli ainut hyvä. Taisi oikeesti olla hiljaa kun ei kuulunut piiloon mitään ääntä. Kisapaikkana oli taas sisäurheiluhalli, jossa oli hiirenhiljaista ja kaikui. Ylös jouduin antaa kaksi käskyä, ei näköjään haitannut tuomaria tai ei huomannut.

Seuraaminen 7,5: Tekiköhän yhtään perusasentoa.. Vasta juoksuosuudella alkoi seuraamaan edes jotenkin.. Plaah.

Istuminen 0: Tätä ollaan treenattu paljon, eikä varmaan kahteen kuukauteen kertaakaan liikkeestä seisomista tai maahanmenoa. Jäi seisomaan, toisen käskyn jälkeen meni maahan.

Luoksetulo 9: Vauhti ja stopit oli hyvät. Vinkui jätössä ja matkalla.

Ruutu 9: Taisi olla ihan ok, meni ihan hyvällä vauhdilla ruutuun. Äänteli vaan pirusti..

Hyppynouto 0: Meidän varmin liike.. Palautuksessa Kaapo oli jo tulossa eteen, mutta yhtäkkiä kääntyi takaisin hypylle, pudotti kapulan ja meni haistelemaan hyppyä. Olis varmaan nostanu jalkaa kun siinä oli sen mielestä joku haju. Teki mieli kuristaa koira.

Metalli 8: Pelleili, pudotti kapulan kaksi kertaa matkalla ja taisin sanoa uudestaan tuo käskyn.

Tunnari 7: Alkoi lupaavasti, haisteli napsimatta muita ja toikin oman. Luovutuksessa oikein rusautteli kapulaa takahampailla ja juoksi mun ohi. Mielessäni jo nollasin liikkeen ja huomautin Kaapolle, otin askeleen taakse ja ohjasin vielä käsillä sen eteen luovuttamaan. Tuomari selitti yleisölle, että kun ohjaaja liikkuu paikaltaan, se nollaa liikkeen - ja nosti seiskan..

Kaukot 5: Näitäkin ollaan treenattu melkein joka päivä ja tekee niin siististi. Nyt eka istuminen jäi puuttumaan ja tuli eteenpäin. Äänteli myös.

Hävetti . Kaapo oli niin kuriton. Se on niin vaikee..

______________________

Ja kivat jutut. Treenattiin perjantaina Korkevireellä Mariannen kanssa. Onneksi oli sisähallivuoro, kun pakkanen paukkuu niin kovana. Kaapolle vaikea alusta, etenee niin kökösti. Toka hypylle niisto oli ihan ylivoimaisen vaikea - tuli kokoajan riman ali. Koitin ekaa kertaa Kaapolle vippausta, toimi ihan ok.

Tex teki rataa taas osissa. Saatiin menemään nollana kepeiltä poikki kahdessa osassa. Mun täytyy olla tosi tarkka oman vartalosuunnan kanssa. Jos jään katsomaan ohjauksen jälkeen missä koira on, käännän samalla oman rintamasuunnan auki ja lähtee samantien lukemaan rataa väärään suuntaan. Eli mun täytyy pyrkiä olemaan aina ajoissa näyttämässä liikkeellä suuntaa, ja luottaa että koira tulee. En voi kääntyä katsomaan, on vaan mentävä. Meni kuitenkin ihan makeesti - jäi hyvä mieli . Video täällä ja rata alla. Video hieman vääristää mittasuhteita, kun jostain syystä litistää kuvaa leveyssuunnassa..