kun onnistuu. Se takia tää onniin koukuttavaa, kisaaminen siis. Kiva viikonloppu takana, vaikka ei nyt kaikki onnistunut, niin edes vähän. Lauantaina molemmilla kolme starttia Janakkalassa. Henri Luomala oli tehnyt ihan kivat ja sujuvat radat. Ei ne mitään kovin vaikeita ollut, mutta kyllä niissä nyt vähän ohjatakin piti.Ekana hyppis. Olin Texillä myöhässä tekemässä putken ja keppien väliin sokkaria, jonka takia olin keppien edessä ja ohjasin koiran keppien ohi. Olinpa hölmö. Kalastelin Texin takaisin ja jatkettiin - vitonen siis tästä. Muutoin ihan sujuva rata. Kaapolle ihan siisti rata – tosin en uskaltanut vedättää yhtään peläten niitä rimoja. Kaikki pysyi ja nollalla kolmas sija.Toisella radalla puomilta jatkettiin rataa puomin suuntaisesti taaksepäin ja puomin päässä oli ansana putki. Rytmitin oman juoksun Texin kanssa huonosti ja kiirehdin ikään kuin vetämään kädellä koiraa puomilta taaksepäin. WHAT? Miksi mä tekisin niin, kun tarkoitus oli malttaa omaa vauhtia ja antaa koiran mennä itse alastulolle ja omalla rytmillä ”painaa” sitä eteenpäin. No menin nyt sitten tekemään jotain outoa, ja Tex teki jumalattoman loikan alastulolla, ihan kuin olsiin laittanut käden sen eteen, jonka yli loikkasi. En tiedä? Jotenkin se taisi osua kontaktille, kun ei saatu tästä virhettä, mutta itse häkellyin tuosta puomista niin paljon, että kielsin koiraa ja pyöräytin sen takaisin.  A:n päätin ottaa tiukasti ja sen tekikin OK. Kaapon kanssa osasin malttaa puomilla, mutta puomin jälkeen ohjaus levähti ja koira pääsi karkaamaan aika isolle kaarrokselle ennen putkea. Mutta nollalla  loppuun ja 3. sija. Tuplanolla siis plakkarissa. Jei!

Kolmannella radalla Tex oli nyt jo vaan ihan sairaan tuhma ja teki taas liian vauhdikkaan puomin. Korjasin ja teki saman A:lla. korjasin senkin ja pois radalta. En nyt jaksanut tästä mitään sen suurempaa stressiä ottaa. Viime kisojen ja näiden kisojen välillä ei treenattu kontakteja kertaakaan ja Texillä vielä pitäisi. Kaapolla myös liian vauhdikas puomin alastulo eikä tassut osunut, mutta muutoin oikein sujuva rata. Triplanolla aikasta lähellä, mutta nyt se paineita tuottava tupla on tehty.

Sunnuntaina tokon piirinmestaruus. Texin kanssa edessä eka EVL. Odotuksia ei kauheasti ollut, aika vaiheessa meillä on kaikki ja suurimpana asenne. Mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa ja siitä olen eniten onnellinen. Tuomari Pirkko Bellaou oli todella tiukalla linjalla, ihan siis kaikilla ja pisteet oli aika pieniä, mutta Tex teki kaiken. Lyhyt selostus liikkeistä:
Istuminen 9,5: Oli hieman haistellut itseään kun vieressä ollut Alvin oli lähtenyt, muuten oikein hyvä.  Paikkamakuu 8,5: Haisteli maata loppuajasta ja meni lonkalleen. Seuruu 7: Hieman oli hitaan oloinen koira ja vähän hämillään, ei edistänyt ja oli muutoin OK.  Z 6: järkkänä m-s-i. Seisoi viimeisen istumisen, muuten ok. Luoksetulo 6: Valui seisomisen. Reagoi kyllä hyvin käskyyn heti, mutta hipsi muutaman askeleen perään. Maahan kaksi käskyä. Ruutu 7,5:  Pysähtyi merkille itse, ei mun käskystä (sanoi tuomari). Hitaahko vauhti ruutuun, laukkasi kyllä. Muuten OK.

Toinen osio tehtiin käännetyssä liikejärkässä. Kaket  7:  Hyvät ja nopeat vaihdot. Tuli kaksi lisäkäskyä, ei ollut täysin kuulolla. Tunnari 5: Osui suoraan omaan ja otti sen. Pudotti ja haisteli viereisiä, ja taisi pudottaa taas. Toi kuitenkin oman, mutta puri kapulaa ihan kunnolla. Kröhhöm. Metallinouto 7:  Tosi hidas palautus ja vino pa. Ohjattu 0: Nyt sitten päätin pysäyttää ajoissa omalla käskyllä, niin merkkihän jäi aivan vajaaksi ja jäi naama kohti oikeaa (vasen oli arvottu). Lähti käskystä kohti oikeaa ja sain liian monella käskyllä tuomaan kyllä sen vasemman. 202,5 pistettä ja 3-tulos. Vielä on asennetta työstettävä ja epävarmuus paistoi meistä molemmista, mutta olen niin iloinen että EVL on nyt korkattu. Hyvä kiltti Tex!


Kisakuvat: Heini Seppä