Onpa tokoon vaikeaa saada koepaikkaa. Meinaa tulla epätoivo.. Kaikki on jo menneet sekunti ilmoajan jälkeen. Yhteen kokeeseen ollaan 2. varasijalla EVL luokkaan, täytynee vaan toivoa juoksuja nartuille niin päästään vielä tämän vuoden puolella kisaamaankin. Kyllä agility on tässä suhteessa helpompaa. Katsot vaan kisan, joita vieläpä on tarjolla ruhtinaallisesti, ja laitat ilmon menemään. Ei tarvitse kärkkyä aikaa jolloin yrittää soittaa tunnin ajan varatulle linjalle.

Viikonloppu meni agilityä kouluttaessa, omat koirat oli vaan lenkkeilyn varassa. Tokoa eilen Sannan kanssa Ojangossa. Vähän pikainen treeni kun piti kiirehtiä pois, mutta saatiin tehtyä hyvä seuruu, jossa paikka nyt tosi hyvä. Pari ekaa vasemmalle käännöstä oli löysiä, mutta kun ajoin vähän päälle käännöksen yhteydessä, skarppasi tosi hyvin oman asenteen todella tarkaksi. Tuntui ja näytti hyvältä! Muutama eteentulo vinosta suunnasta kierrättämisen avulla. Ohjatussa jää nimittäin aika vinoon kun en ole tätä aiemmin hinkannut. On ollut niin paljon muuta että tämä tuntui siinä liikkeessä pienimmältä ongelmalta. Mutta nyt hiotaan tätäkin. Autettuna tuli ihan ookoo, mutta ilman apua ei osaa vielä. Lisää vaan toistoja. Ja täytynee laittaa vaikka merkki maahan omien jalkojen viereen, joka estää vinoon tulemisen. Merkkiä myös treenilistalla. Vein ohjatun kapulat ja pari lelua merkin taakse häiriöksi. Ja niissähän ne Texin silmät olikin. Ekalla merkki-käskyllä lähti etenemään, mutta jäi ennen merkkiä kyyläämään häiriöitä. Ei edes voinut tehdä sitä merkkiä. Koira takaisin ja vähän voivottelin noin kamalan noloa mokaa. Sitten merkki-kierrä käskyllä muutamia vauhdikkaita merkin kiertoja, joissa ei ollenkaan jumia. Näiden jälkeen onnistui merkkikin ihan merkki käskynä. Ja meni hyvällä asenteella ilman kyyläämistä suoraan merkin taakse. Nää on vaikeita…

Loppuun vaan pientä kuunteluhömppää, ruudun paikkaa ja leikkiä Hilda siskon kanssa. Tänään sitten harkkakokeeseen.. Pitäisi miettiä mitä tekisi..?? Ainiin ja tehtiinhän me eilen vielä alkuun paikallaolot. Kentällä treenaili myös seurakaveri liikkurin kanssa, joten saatiin tehtyä kehääntulotarkastus ja käskytys paikallaoloihin. Vein ”tuomarille” namin ennen meidän kehääntuloa, joka menikin hyvin. Ei ongelmia ja jäi kerjäämään lisää nameja ja jouduin ihan hakemaan Texin pois kun tykkäsi niin tuomarista. Paikallaolot muuten hyvin, mutta ei ollut kuulolla maahanmenon käskytyksessä, joten tarvi kaksi käskyä maahan. Otettiin loppuun vielä uusiksi pelkkä käskytys. Nyt vaadin Texiä pitämään kontaktin kokoajan, jolloin oli enemmän kuulolla ja meni hyvin maahan. Näin tällä kertaa.