Maanantaina tein lenkin ohessa pikkutreenin kummankin koiran kanssa. Seuraamista ja luoksetulon stoppeja ekassa osassa. Toisessa osassa kaket ja ohjattu. Stoppeja tein puun kierron kanssa ja kerran kokonaisuutena. Vaihdoin Texille maahanmenokäskyn ja nyt menikin sillä heti ekalla käskyllä maahan. Siis kun tehtiin loppuun kokonaisuus. Ohjatussa kierrätin ensin merkkiä. Ei oikein ole vielä ostanut tätä ideaa, ennakoi aika vahvasti vaan merkin tekemistä.. Ihan ookoo kun nyt saatiin muutama toisto tehtyä. Itse ohjatun suunnat ok, otin molemmat ja kummallakin palautusvauhdit laukalla. Kaapo teki kaukot takapalkalla. Sille tämä toimii hyvin. Tekee aika kivat vaihdot kun imu on taaksepäin. Silti ei ollenkaan jumitu tai ole karkaamassa takana olevalle namille. Tex teki kaukaa vain yhden maasta-istu vaihdon, jonka palasin palkkaamaan. Kiva pika-rallattelu-treeni.

Eilen nähtiin taas Sannaa ja Hildaa Ojangossa. Menin ajoissa joten Kaapokin kerkesi tekemään seuruun ja Z:n jääviä alkuun. Hilda ja Tex teki paikallaolot. Alkuun maassaolo. Samalle kentälle olikin tullut koirakko treenaamaan, jota ei piilosta huomattu. Texin keskittyminen herpaantui ja nousi istumaan. Tätä ei olekaan käynyt sitten ties milloin. Höh!! Laitetaan nyt yhden yksittäisen vahingon piikkiin.. Jossain kohtaa myös haisteli maata, josta murahdin. Lopunaikaa oli skarppina. Istuminen oli OK.

Ekassa setissä tehtiin seuruu. Nyt paikka oli aika hyvä. Siistejä käännöksiä ja vain yhdellä suoralla vähän valui eteenpäin. Muuten tuntui jo oikeastaan aika kivalta, ihan kokonaisuutena. Tästä sitten ruutu. Ok merkki ja ok ruutuun. Meni itsekseen maahan stopin jälkeen, vaikka oli tarkoitus jättää seisomaan. Korjattiin tämä. Täytyy jatkossa ottaa näitä sekaan, seisomisia ruudussa, ettei vaan ennakointi ala tässäkin.. Luoksetulo kokonaisuutena. Stoppi valui, plaah… Eikä mennyt maahan vaan jäi seisomaan.. tuplaplaah. Tämä on nyt vähän ällötysliike, en osaa tehdä tälle mitään. Erikseen stopit taas hyvät ja kun tein loppuosankin erikseen (seisomisesta loppuun) meni maahan kyllä..

Toinen setti piti sisällään ohjatun. Tässä taas merkkitreeniä. Muistuteltiin kiertämistä, joka ei taas ihan alkuun sujunut. Tämän jälkeen merkki olikin ihan hyvä. Meni tarpeeksi merkin taakse ja aikasta suoraan. Kapulan nouto oli ok ja palautus laukalla. Jei! Metallinouto oli hyvä – kaipa tähänkin toivoisin vähän rivakampaa palautusta, mutta vähän kerrallaan nyt mennään. Loppuun vielä tunnari. Hetsasin kapuloille. Haisteli siististi muihin koskematta. Palautus ravilla. Kiva treeni ja taas tuli niin monta uutta treeni-ideaa ja muistutusta mitä olisi tehtävä. Mitä enemmän treenaat sen enemmän tulee lisää treenattavaa…