Elina ja sheltit Lilo&Koda on meillä kylässä koko viikon. Kotona riittää siis elämää… Heti sunnuntaina käytiin Pennalassa lenkillä ja aksaamassa. Ville teki rataa Kaapon kanssa, Elina Lilon ja itse koitin Kodaa. Luulin, että en osaa ohjata pikkukoiria tai että se on ihan erilaista. Mutta ainakin Koda painelee sellaista vauhtia, että ihan kunnolla saa ohjata ja juosta. Hauskaa! Tex teki myös rataa ja puomin jo radan yhteydessä. Meni hyvin ja puomin vieläkin sairaansiististi. Voi kun en saisi siitä koskaan tehtyäkään ongelmaa..

Maanantaina oltiin Hollolan hallilla. Tokoilin ensin meidän koirien kanssa ja sitten taas vähän aksaa. Kaapo teki seuraamista, jonka Elina käskytti. Ruudun eka paikka oli hirmu lähellä oikeaa etukulmaa, joten otin toistoja markkerilla. Tällä paikka oli joka kerta oikea. Loppuosan luoksetulon kutsuin vasta toisella käskytyksellä. Pysyi hyvin. Kaapolle myös tunnari, hyppynouto ja luoksetulo. Pitäisi taas katsoa uusia voittajan kokeita, ei kai sitä kisakokemusta tule jos ei niitä käy…
Tex teki seuraamista, mä en nyt tiedä oliko hyvä vai ei.. Ei varmaan kannata tehdä nyt tätä kuin valvovan silmän alla. Tää ei oo vielä ihan kunnolla avautunut meille kuitenkaan. Painaa hirveästi asentoa alaspäin vaanien jo kohta tulevaa palkkaa.. Ihan sama käytänkö namia tai lelua. Ja kävelee siinä vähän niin ja näin, välillä katoaa paikka tai kontakti. Ei varmaan kuitenkaan tiedä mitä siinä kuuluu tehdä. Apua.. Tarvitsen HOT:in apuklinikkaa..
Jätettiin seuraaminen tältä erää ja siirryttiin ruutuun. Markkerin avulla menee ihan suht kovaa ja oikeaan paikkaan. Jos jätän lelun ruutuun ja koitan näin saada kovan etenemisvauhdin, kyttää vaan juostessaan lelua ja juoksee paimenkoiran näköisesti (sehän kun EI ole paimenkoira.. )
Nouto oli hyvä, nyt nosti kapulan siististi ensin kiertäen sen. Luoksetulo myös hyvä. Ensin pitkältä matkalta eteen istumaan ja toisella toistolla vauhdista leluun. Hyvä treeni ilman tuota seuraamis-mietintää.
Sheltit aksaili ja koitin taas Kodaa. Tex teki loppuun vielä keppejä suoralla vauhdikkaalla lähestymisellä. Tiistaina lenkkeiltiin ihana keväisessä auringonpaisteessa. Kuvia iloisesta rymy-ryhmästä:
paikka..
 

..vapaa...

TÄNNE!...