Pohdin nyt eiliset Kaapon treenit samoin kuin olen tehnyt Texinkin treenit, vaikkakin ovat vähän pitkäveteistä kirjoitusta. Mutta, koska eilen päätin jatkossa keskittyä positiiviin juttuihin ja iloisella mielellä treenaamiseen, enkä sitä eilen tehnyt, niin nyt edes kirjoitan treenin positiivisella asenteella.

Katsoin ekana Träpin treenit. Se menee niin mageesti ja siististi ja sitten alan vertaamaan /kuvittelemaan, että osaan ohjata Kaapoa samoin. Mutta kun en osaa, eikä Kaapo ole bordercollie eikä suinkaan  pysty samaan kuin Träp. Se on collie Kaapo ja tekee asiat niin hyvin kuin SE osaa. Ja osaahan se. Mun täytyy lopettaa itseni ruoskiminen sen kanssa ja tehdä meidän tyylillä. Huomaan jo, että Kaapo menee ihan eri tavalla kuin Tex. En voi myös verrata niitäkään keskenään ollenkaan. Molemmat tekee omaa juttua..
No rata meni näin, alla karkea arviointi ja huom! -  ilman turhaa valitusta:
Kakkoselle pakkovalssi kierrättäen Kaapo siivekkeen oikealta puolelta. Kääntyy tällä hyvin ja pienesti kun maltan ohjata loppuun. Näin kerkesin hyvin muurin takaakierrolle. Muurin jälkeen välistäveto ja 5-6 väliin persjättö. Kepeiltä juoksin ohi ja menin plokkamaan väärän putken pään ja 8 putkeen. Hassusti Kaapo kääntyi putkelta tosi tiukasti ihan väärään suuntaan.. mistäköhän syystä?? Sain kuitenkin toistolla mukaan. Päällejuoksut sujui, mutta toisella kerralla paremmin kun olin itse paljon paremmin koiraa edellä, enkä siis sen tiellä.
17 kepeiltä tein taas sokkarin putkeen ja putkelta putkeen viennillä oli hieman ongelmia. Työnsin omalla ohjauksella Kaapon ottamaan hypyn ennen toista putkea. Toisetkin päällejuoksut sujui ja loppu ok. Koitin rataa vielä alusta, mutta oltiin jo niin poikki, että Kaapolla kärsi vähän keskittyminen, ja ehkä myös mulla..
Eli siis, paljon hyviä kohtia. Huonompiakin tosi, mutta nyt en jää niitä pyörittelemään vaan keskityn niihin hyviin.  
Loppuun vielä muistutus henkisen valmentautumisen seminaarista itseluottamuksen ja motivaation kohottamiseksi, tummennettuna kohdat joita itse pitäisi toistaa joka päivä:
1. haasta itsesi
2. palastele treeni niin, että onnistut usein
3. muista onnistumiset hyvin ja pitkään
4. tee itse omat päätöksesi
5. kehu treenikavereita ja valmentajia
6. tee vaihtelevia treenejä
7. huolehdi hyvinvoinnistasi
8. valitse innostuneita ihmisiä ympärillesi
9. ajattele positiivisesti
10. muista unelmasi!
Nämä täytyisi nyt siis vaan muistaa