Tiistaina odotetusti treenilistalla puomi. Pohdin vähän kotona miten tätä olisi nyt treenattava että saan siitä nopeamman. Nyt olen treenissä palkkaillut paljon kontaktilla pysymistä ja vapautusta luvalla. Eli olen tehnyt vain sitä, että juoksen ohi, heitän lelun maahan ja siihen saa mennä vasta vapautuskäskyllä. Noh - tällähän vahvistetaan poistumista puomilta (ja siis kaikilta kontaktiesteiltä), eipä juurikaan sen kontaktiesteen suorittamista. Eli on palattava vahvistamaan sitä kontaktin suoritusta. Kun haluan että koiralla on kova kiire mennä alastulolle, niin silloin sitä kiirettä mennä sinne on vahvistettava. Kosketusalustaa siis käyttöön ja jatkossa paljon palkkaamista siihen alastulolle menemisestä. Samalla treenattava siis myös erikseen sitä vapautusta, mutta nyt enemmän vain menemistä alastulolle.

Tex menee alustalle kovaa kun tehdään puomin sivusta. Tietää kyllä homman ja asenne on juuri oikea. Tämän asenteen haluan koko puomille. Ja ehkä se sillä onkin, on vaan niin pirun kovasti silmää käyttävä, että koko puomia suorittaessa alkaa liikaa ajattelemaan ja "silmäämään" pysähtymistä. Saisi mennä loppuun asti laukalla ja kovaa. Nyt ei ole niin vapautuneen oloinen, mutta kun sain sen jumittamisen tokossakin pois kapulan palautuksessa, niin aion hittovie saada tässäkin.

Seuraavassa treenissä puran puomin ja otan vain alastulo osuutta. Pilkotaan treeni nyt ihan kunnolla kun ei se pelkän kokonaisen puomin hinkkaaminen nyt vie siihen suuntaan mihin haluan. Kaapo tekee puomin nopeammin, siltä kun puuttuu se junnaaminen. Siihen olen tyytyväinen, eli Kaapolle enemmän vapautus luvalla - treeniä.

VIDEO:ssa näkyy siis tämänhetkinen tilanne, tästä lähdetään nopeuttamaan :)