"Putkeen mennään täysiä ja sieltä tullaan täysia. Ja sinne voi mennä ihan minkä esteen sijaan vaan" -Tex, pieni bordercollie-

Loma alkaa häämöttää loppuaan.. Ollaan kyllä puuhailtu paljon ja seassa lepäiltykin sopivasti, niin tuntuu jopa että oltaisiin lomailtu pidempäänkin..Ollaan tehty tokoa mökin pihalla ja käyty kahdet agility epikset. Ja tosiaan todettu että me tarvitaan putkitreeniä, tai lähinnä sen ohitustreeniä.

Mökkeilyporukkaa:

Viime torstaina nähtiin Mariannen kanssa Pennalassa ennen agitreenejä. Tehtiin kisanomaiset tokot. Tex teki siis avoimen luokan ja taisin kuitenkin vielä palkata parissa välissä. En nyt tietenkään muista tarkasti, mutta ihan kivasti taisi mennä. Noudon luovutus oli vieläkin hidas (nyt mökillä jo nopeutunut) samoin luoksetulon stoppi oli vielä vähän outo Texille. Sitäkin tehty mökkipihalla.  Agitreenissä tehtiin Kaapon kanssa karsintojen finaalirata. Siinä ei meillä mitään kummempaa, A oli hidas, kun jäin itse taakse. Kun satoi, tehtiinkin Texin ryhmän treeni sisälle. Marianne teki noidan naurua nauraen sellaisen putki-pyöritys radan että huh.. Tiesinkin että tämä olisi kohta jota Texin kanssa pitäisi treenata ihan urakalla ja nyt se vasta vahvistuikin. Ansa putken-päiden ohivienti ja putkijarrutus on meille ihan ylitsepääsemättömän vaikeita.. ainakin vielä toistaiseksi. 

Perjantaina pysähdyttiin matkalla mökille Kouvolassa epiksissä. Tex possuili taas putkien kanssa – karkaili sinne ihan omiaan. Kontaktit oli kahdella radalla oikein hienot – harmi vaan keinua ei ollut radalla. Kummallakin radalla oli suoria putkia ja ei voi olla miten kovaa Tex vaan painaa suoran putken jälkeen – ei kyllä kuuntele yhtään. Kaapo meni kisaavien radan. Ei istunut alussa vaan hiippaili ja kun käännyin, lähti omineen. Palautin ja uusiksi. Rata meni hienosti kun koira osaa putkijarrun sekä teki kontaktit oikein mallikkaasti. Hyvä Karlos!!

Kouvolan möllirata:

Lauantaina pidin agitreenin LAU:n hallilla Elinalle ja sen kavereille. Samalla tein alkuun vähän omilla koirilla. Elina kuvaili Texin hyppyjä, kun Kouvolassa pudotti pari rimaa. Ihan hyvin se hyppäsi ja rimat pysyi. Taas Tex possuili putkien kanssa. Hitto sen kanssa – nyt kyllä teen loman jälkeen kunnon putkisulkeiset ..  Sunnuntaina jännättiin netin ääressä PM-kisoja. Onnea Mariannelle ja Träpille, aika upeaa menestystä!! 

Eilen sitten vielä Laun epikset. Mölliradalla Tex taas ohitti ihan suoralla linjalla olevan hypyn päästäkseen nopeammin putkeen. Hirveä kaarros suoran putken jälkeen ja vielä korjauksen jälkeen irtosi kaukana olevaan putkeen – tämähän on jo ihan ongelma.. Radalla vain puomi joka oli ok. Rimat 50 cm ja kaikki pysyi.

Kisaavien radan menin myös Kodalla ja kun sille on oltava niin hiton tiukkana, muistin taas että miksen ole Texillekin tiukempi. Kerta se ei kuuntele niin pitäisikö sille vähän sanoa kovemmin? No kisaavien rata oli ihan ok. Kepit haki vaan väärin ja taas kaarsi sen suoran putken jälkeen. Luki takanaleikkauksen väärin ja hyppäsi huonosti, jolloin rima alas. Samoin ohjasin yhden kierron, johon olisi kannattanut tehdä viski-leikkaus tai niisto, huonosti niin hyppäsi tämän takaisinpäin. Ja nyt kävi se odotettu, kun tein ekan radan puomin melko nopeasti vapauttamalla, että juoksi kontaktin läpi. Murr.. Puomi uusiksi ja nyt pysähtyi, mutta lähti ilman vapautusta. Palautin vielä kontaktille ja tästä luvalla maaliin. Tex pääsi kisaamisen makuun ja olikin aika polleeta poikaa aina ratojen jälkeen. Elvisteli Kaapolle ja muutenkin vähän röyhenteli rintaansa..

Kaapon kanssa meno Texin jälkeen on nyt aika kivan tuntuista. Kun meno Texin kanssa on vielä vähän takkuisaa eikä luottoa vielä ihan täysin ohjauksiin ole, niin on kiva tunne kun voi luottaa että koira osaa. Alku oli ihan kökkö, mutta muuten rata oli hyvä ja K kääntyi aika pienellä. Harmi vaan kun kisaavienkin radalla oli ainoastaan puomi.. Eikö epiksissä kannattaisi pitää mahd. paljon eri esteitä kun niitähän ollaan treenaamassa.. no nyt ei ollut. Puomi oli kuitenkin ok (eli otti kontaktin) ja Kaapo voitti. Täällä video LAU:n radoista, vaikka ei ne nyt ihan julkaisukelpoisia olekaan..