Lauantaina päästiin perutulle paikalle Niinu Linnan koulutukseen Espooseen. Kiitos vaan Marianne kun sait järkättyä. Ihana lämmin halli ja hyvä keinunurmialusta, luksusta!

Kenttä oli aika täynnä esteitä ja näille esteille oli tehty kolme eri ratapätkää. Melko teknisiä pätkiä jotka vaati tarkkaa rytmitystä ja koiraan luottamista. Tutustuin kahteen 15 esteen mittaiseen treeniin. Vähän alkuun jännitti että tuleekohan mitään kun on vaikea treenialue tuo rytmitys ja mulla on vaikea luottaa koiraan uusissa tilanteissa. Menee helposti sellaiseksi epävarmaksi varmisteluksi.
Mutta jostain syystä sain tosi rennon fiiliksen ja koko treeni meni ihan loistavasti. Tex kääntyi ihan älyttömän hyvin, tuli kaikkiin ohjauksiin ja oli vauhdikas. Sairaan makee fiilis oli koko treenin ajan, olin niin ylpeä itsestäni ja Texistä. Jaksan hehkuttaa tätä varmaan loputtomiin, mutta kun on niin hienoa huomata, että homma alkaa toimia alun vaikeuksien jälkeen.

Treenivinkkinä sain pari yksittäistä juttua, joilla saan vahvistettua takapään käyttöä hyppäämisessä. Texhän on aika tosi vahvasti etupainoinen ja  yhdessä kohtaa, jossa en ollut lähellä sitä kääntämässä, ponnasi etupainotteisesti vähän liian kaukaa. Lelu vaan siivekkeen taakse ja johan parani koiran ajatuskin hyppäämisestä. Eli olisi muistettava vahvistaa niitä samoja juttuja kuin pennun kanssa treenatessa, eikä vaan olettaa, että osaa kun on kerran näytetty. Mutta treeni meni siis kokonaisuudessaan hyvin. Niinu kehui koiraa kivaksi ja hyvin kääntyväksi ja sain taas roppakaupalla lisää luottamusta meidän tekemiseen.

Sunnuntain uhmattiin tuulta ja lumimyrskyä ajamalla Pennalaan lenkille ja tekemään pieni treeni. Texin kanssa tein jo heti niitä lauantaina opittuja juttuja. Lisäksi palkkailin okserilla ja pituudella kääntymisiä. Okserin rima tippui pari kertaa, pituus oli hyvä.
Tämä viikko menee vähän vähemmällä aktiviteetilla, kun töissä menee joka ilta pitkään. Sitten on joulun vietot ja muut, joten tulee nyt vähän taukoa treenaamiseen. Ehkä ihan tervetullutta. Ensi vuonna sitten uusia kuvioita. Ja hyvillä mielin.
Hauskaa joulunaikaa