Keskiviikkona ei onneksi satanut kun ihan vähän ja saatiin HOT:in järkkäämä match-show vedettyä läpi. Koiria tuli ihan kivasti paikalle, vaikka sateen uhka oli koko illalle. Omat koirat odotteli autossa, niillä oli tylsä päivä.. Elina esitti kaikki omat shelttinsä ja sai Kodan ja Nukan kanssa meidän hienoja palkintoja .

Eilen Elina tuli koirien kanssa vastaan ja mentiin suoraan mun työreissulta Tuusulaan epiksiin. Huh, joutuipa etureidet tiukoille kun juoksin yhteensä 7 rataa. Tuomarina epiksissä oli Anne Savioja, jonka radoista tykkään paljon.
 
Ensin Texin kanssa mölli-luokka. Tääkin rata oli kiva; ei ollut mikään 'juostaan vaan suoraan kaksi kertaa edestakaisin', vaan oli ehkä n. 1-2- luokan tasoinen, mutta vaan ilman keinua, keppejä ja rengasta. Tex meni medit, kun maxeissa rimat olis ollut 55:ssa ja me ollaan hypätty vasta 50cm. Hyvin meni - A oli ihan super! Rata kokonaisuudessaan hyvin, lopussa karkasi vaan melkein A:lle uudestaan kun ihan selvästi sinnepäin vartalollani näytin. Puomille vähän kompuroi alussa, pysyi kuitenkin kyydissä ja meni hienosti alas asti.
 
Sitten Lilon kanssa medi kisaaviin. Tää kisaavien rata olisi voinut olla hyvin kolmostenkin ihan virallinen rata - ihan haastava. Elina katosi vähin äänin radan reunalle ja Lilo jäi jo heti alkuun vähän katseellaan etsimään sitä.. No tietty se etsi sitä radaltakin ja karkasi sen luokse kun bongasi katsomosta. Huono juttu oli mennä piiloon. Toisella kierroksella Elina jäi ihan lähtöpaikan viereen, niin että Lilo selvästi näki sen ja tiesi missä on. Nyt lähti radalle mukaan ihan empimättä ja innoissaan. Tehtiin ihan hyvä nolla.
 
Koda taas ei paljoa välitä missä Elina on. Rähjäsi ja repi lelua (ja mun housut, mrrr..) ennen lähtöä. Eka radalla vähän söhrättiin ja taisi ohittaa yhden esteen, pujotteli väärin ja meni putken väärään päähän. Juoksi myös puomin vauhdilla läpi. Toiselle kierrokselle vähän tiukempi asenne ja nyt sairaan magee rata nollana. Yhdessä putkeen menossa vähän tökki ja keinu oli aika lennokas, kuitenkin ok. Nyt myös puomi hyvä. Koda menee kyllä kovaa - ihan oikeesti. Se voitti medit ja Lilo oli toinen. Tämä sama vaan toistoon virallisissakin.     
 
Kaapolle sama kisaavien rata kahteen kertaan. Ekalla kierroksella korjasin A:n ja keinun, kun juoksi niistä läpi. Toisella radalla otti ne nyt hyvin. Varsinkin puomi oli hyvä. Pysähtyi alastulolle odottamaan vapautusta. Pudotti yhden riman. Tuli toiseksi ja saatiin lisää leluja meidän autokuntaan.
 
Kodan aika oli reilun kymmenyksen nopeempi kuin Kaapolla (tosin seisotin Kaapoa vähän aikaa puomilla). Sille kun saadaan vaan lisää estevarmuutta, johon se tarvii aika lailla treeniä, niin siitä tulee aika tykki. Enkä ennen voinut uskoa, että sheltillä voi olla tuollainen taistelutahto - repii lelua ihan hurjalla äänellä ja niin että oma olkapää on lähteä sijoiltaan. Tollasen agilitysheltin mäkin voisin haluta jos pikkukoiran haluaisin..  
 
                      
                       Tuleva sheltti-haastaja :)