Onpa ollut hyviä aksatreenejä. Tiistaina tein ulkona, kun lunta ei vielä tässä vaiheessa ollut satanut ja maa ei ollut pakkasen kovettama, muutaman hypyn kanssa ihan vaan ohjauksia. Lopussa kummankin kanssa yksi hyppy + okseri, jonka kanssa valsseja. Hyvin pysyi okserin rima.
 
Torstaina teemana takanaleikkaus. Marianne oli tehnyt kivan radan, jossa isot estevälit ja hyviä takanaleikkaus kohtia. Saatiin yksi hyppy okseriksi mun toiveesta. Tarvii laittaa nyt sitä okseria vaan joka treeniin mukaan niin ei jää kummittelemaan. Kivasti meni kummallakin koiralla. Kaapolla kokemuksen tuomalla varmuudella, mutta myös Tex meni kivasti. Joitain oman liikkeen valutuksia oli ja vähän sinkoili putkiin väärissä kohdissa, mutta taisi olla ihan tästä kaksijalkaisesta kiinni ne. Kerran pudotti okserin riman. Hyppäsi sen jälkeen liioitellun isosti sen, mutta pari ihan hyvääkin suoritusta oli seassa. Kylä se siittä!
 
Eilen Katja Alalaurin valmennus Korkeavireellä. Uusi alusta on ihan jees (kumimatto), ei ainakaan luista niin paljoa kuin edellinen kulunut keinonurmi, mutta on vähän liian pitävä koiran tassuille. Vähän töksähtelee meno eikä varmaan tee koiran ranteille hyvää, ainakaan vakiotreenaamalla. Samoin kurveissa koira näytti siltä, että joutuu jännittämään aika paljon lihaksia, että saa pysyttyä linjalla. Eli ei kuitenkaan mikään paras alusta, vaikka ihan jees.

No mutta treeniin: Ratapiirros alla. Keskellä oleva putki ei mahtunut olemaan suorana, muuten aika kuvanmukainen. Kaapolla ei suuria ongelmia, sille alusta ei vaan sopinut yhtään. Meno oli ihan homps-lomps sarjaa, eikä tuntunut kivalta mennä sen kanssa. Kaapokaan ei saanut ollenkaan sellasta ”agrea” päälle, josta syytä oma fiiliskin oli vähän löysä. A:n jälkeen koitin ensin tehdä valssin kaukana muurista, mutta oma liike valutti muurin hirmu pitkäksi. Paras oli vastakäännös muurille ja mutkaputken ansiosta kerkesi tekemään sokkarin putken ja 20 hypyn väliin.

12 hypyltä 13 putkeen tein Texillä ensin puolivalssin, joka oli ok, mutta kiire tuli 14 hypylle. Tein sitten meille uuden ohjauksen nimeltä flippi (piti kysyä Mariannelta tekstarilla nimeä, kun en muistanut). Oli kiva ohjaus, ja saatan joskus oikeesti käyttää kisoissa vastaavassa kohdassa. Toimi. Tex muuten meni kivasti. Tuntuu jo niin oikeelta agilitylta!!! Vähän meno oli joissan kohdin tökkävää alustan takia, mutta olin tyytyväinen muuten! Videon lopussa puolivalssin ja flipin ero, ihan itseäni varten hidastin.

Texin video TÄÄLLÄ Ja talvikuvia: