Viikonloppuna oli kesän viimeiset kavereiden häät Lappeenrannassa. Samalle viikonlopulle osui LPKY:n kokeet Taipalsaaren haukkulaaksossa, joten ilmoitin molemmat koirat sinne. Ajattelin, että näin loppukesästä olisi onneksi jo viileämpää. No - ei ollut. Kentällä porotti aurinko ja sinne ei tuullut yhtään, eli oli ihan tukahduttavan kuuma. Onneksi alueen vieressä oli pieni lampi, jossa sain uitettua Texiä. Olin ihan varma, että nyt on liian kova paikka melko vähäisen palkattomuuden treenaamisen ja kuumuuden takia.

Tuomarina oli Markku Mäntynen, joka oli viime kokeessa Imatrallakin. Laura kuvailikin viime torstaina tuomaria jotenkin sanoilla "toimii tuulella" ja se piti kyllä paikkaansa. Arvosteli koiria ihan mielivaltaisesti. Ei sillä, että katkerana tilitän kun ei saatu pisteitä vaan kun saatiin Kaapon kanssa ihan liikaa.. Ja Texin kanssa pisteitä lähti en oikeasti tiedä mistä ?!? Se ei varmaan vaan tyykkää bortsuista, tai sitten musta ?!?
 
Kaapo oli ihan kamala; teki jossain kohden jo mieli keskeyttää. Laamaili ja tekeminen oli kuin hidastetusta filmistä - ei ollut edes yhtään Kaapon oloinen. Tai no oli - teki vauhdilla vaan liikkeet joista itse tykkää.
 
Paikalla makaaminen 9: Ei tod. 9:n arvoinen. Kaksoiskäsky maahan (ja senkin jälkeen vaaaalui maahan). Oli liikkunut lonkalta toiselle ja piipannut.
 
Seuruu 7: Käveli laamana perässä ja seisoi varmaan kaikki perusasennot. Yök!
 
Istuminen seuraamisen yhteydessä  8: Kaksoiskäsky. Laamaili.
 
Luoksetulo 8: Seisominen vähän valui ja maahan kaksi käskyä, kun jätti kyynärät ilmaan.
 
Ruutu 9: Tästä Kaapo tykkää niin teki edes jotenkin. En olisi kyllä antanut ysiä. Meni ruudun sivusta sisään ja luoksetulossa juoksi ainakin kaksi metriä mun ohi ja siitä sitten jotenkin ajautui sivulle.
 
Hyppynouto 9: Tääkin on Kaaposta kiva liike, niin teki.
 
Metalli 6: Arpoi vähän nostamista toi kuitenkin, mutta sylkäs kapulan mun jalkoihin. Sanoin sitten vaan sivu ja nostin kapulan itse maasta.
 
Tunnari 6: Taas nollan arvoinen suoritus. Kun käännyin Kaapo kääntyi mukana ja seison siinä vieressä samaan rintamasuuntaan kuin itse. Kun käännyin niin mielessäni nollasin ja sanoin Kaapolle tiukasti nyt sivulle siitä ja jatkoin loppuun. Toi oman.
 
Kaket: Montakohan kaksoiskäskyä ja liikkui eteen.
 
Kokonaisvaikutus 7: Jep.
 
243 p. 2-tulos sijoitus 1./6
______________________________
 
Tex mokasi paikallamakuun . Oli alkanut aika loppuajasta katselemaan viereisen bordercollien kanssa ja heilutti sille häntää. No kaveri ei sitä kestänyt ja nousi Texiä kohden vähän murahtaen. Nyt Texkin nousi ylös ja molemmat lähti kehästä. Kysyin tuomarilta arvostelussa, että Texkö se lähti ekana niin se sanoi että joo,  lähti. Elinalta kehän reunallakin hämmästyi - kun oli itse nähnyt että se toinen koira siinä ekana lähti. Toki Tex oli tuhma, kun provosoi sitä toista koiraa. Nyt paljon treeniin häiriötä paikallamakuuseen. Siinä on keskityttävä ja oltava paikallaan vaikka mitä häiriötä, eikä naapureille lähetellä leikkiinkutsuja...
 
En tästä nyt niin kauheasti masentunut ja päätin, että nyt vedetään koko loppukisa kuitenkin täysillä. Ja Tex olikin hyvä. Sen kanssa on kiva mennä kun ei tarvi hioa esim. ihan vaan perusasentoon tuloa ennen liikkeen alkua. Tätä tunnetta ei varmaan tajua muut kuin ne, joilla on ollut tai on toinen "hieman hankalampi" koira.
 
Paikalla makuu 0: oli kuitenkin alkuun hyvin kuulolla ja meni hyvin ekalla käskyllä maahan.  
 
Seuraaminen 8,5:  En todella tiedä mikä vähensi pisteitä noin paljon?? Paikka oli hyvä ja oli mukana koko ajan. Ainoa mistä löydän sanomista ja mitä Elinakin kommentoi, niin täyskäännöksissä vähän etääntyi. Itse olin kuitenkin erittäin tyytyväinen.
 
Maahanmeno 10: Olikin hieno
 
Luoksetulo 8,5: Ei perustellut mistä pisteet meni? Stoppi oli aikasta hyvä, jo melkein sellainen kuin haluan. Tuli jo vähän jarrupölyä . Juuri ennen eteentuloa vaihtoi raville. Voiko tästä mennä pisteitä? Edestä sivulle siirtyminen oikein täsmällinen, vähän jopa itsekin yllätyin kun tuli ihan suoraan perusasentoon. Ajattelin että nämä voi jäädä vähän vajaaksi jos ja kun vire laskee.
 
Seisominen 9: Musta oli hyvä. Piste meni jostain, en tiedä?
 
Nouto 9: Nosti kapulan siististi ja palasi laukalla, joskin vähän kapulaa purren. Edestä taas tosi hienosti hyvään perusasentoon.
 
Kaket  9: Eka istu käsky meni ohi kun katseli sivulle. Sen jälkeen vaihdot oli hyvät. Nousi hyvin istumaan yhdellä "hyppäsyllä"
 
Hyppy 9: Tarvitsi esteen jälkeen toisen istu käksyn. Muuten hyvä. Ja hyvä pa loppuun. Näistä kaksoiskäskyistähän pitäisi taas lähteä vissiin kaksi pistettä?!??
 
Kokonaisvaikutus 7: Tässä mulla melkein loksahti suu auki. 7? Tex teki tosi iloisesti ja oli mukana kokoajan. Tuomari antoikin sen sitten varmaan paikallamakuun perusteella, kun sanoi vaan että harmi kun se ei nyt onnistunut..
150,5 p. 2-tulos, sijoitus 2./4

Oli kyllä ihan tyytyväinen Texin tekemiseen. Koska se ei nyt välittänyt kuumuudesta ja erityisen ylpeä olen suorista perusasennoista. Teki ihan töitä ja ajatus oli mukana kun siirtyi sivulle. Nyt viikko paikallamakuu treeniä häiriössä ja viikonloppuna piirinmestaruuskisoihin .