Vietettiin Pian kanssa kahdestaan Hollolan hallilla reilut kolme tuntia, missäs muualla sitä iltojaan viettäisikään kuin treenailemassa :) Aloitettiin piirtämällä maahan neliö, jota sitten kahdestaan käveltiin ilman koiria ja mietitiin kuinkas ne jalat niissä käännöksissä meneekää. Tosi hyödyllinen oli kyllä tämä todellinen idioottineliö, nyt askeleet alkaa iskostumaan mieleen. Miten voikaan olla vaikeaa kääntyminen...??

Lassen kanssa tehtiin sivulle tuloja ja alettiin harjoittelemnaan uutta asiaa, jota Lasse ei ole koskaan opetellut; takapään käyttämistä kääntymisessä. Käveltiin suoraan ja sitten namin avulla koitan aloittaa pyörimään niin että koira pysyisi sivulla ja kääntyisi käyttämällä takajalkojaan. No aika vaikeelta ja Lasselle hämmentävältä aluksi tuntui, kun en mä oikein osannut itse tehdä oikein.. mutta jotain pientä onnistumistakin oli ja harjoitushan tekee mestarin! Lasselle vielä liikkeelle lähtöjä ja luoksetulo.

Kaapo teki alussa sivulle tuloja, sitten käveltiin neliötä ja tehtiin näitä kulmia. Vielä tosin niin että pysähdyn heti käännöksen jälkeen. Muutama tosi hyvin mennyt käännös onnistui ja omat jalatkin pysyi nyt hallinnassa. Otettiin vain vasemmalle kääntymisiä ja seuraavana pari täyskäännöstä. Seuraamista pari pidempää pätkää ja seisominen. Seisominen nyt melko hyvä. Pysähtyy ihan vaan äänestä ja aika jämptisti. Maahan menossa taas vähän takkusi. Kaapo ei mene maahan kunnolla ilman käsiapuja ja kun anna käsiavunkin, se ei mene maahan ihan kokonaan, vaan jättää ainakin toisen kyynärän ilmaan. Pian kansssa tehtiin sitten niin, että annoin maahan käskyn ilman mitään muita apuja ja Pia heitti aina namin Kaapon eteen kun meni maahan hyvin. Pari onnistunutta saatiin näin mutta harjoitusta kaivataan vielä paljon.. Lopuksi vielä luoksetulo.

Koitettiin Kaapon kanssa ekaa kertaa ruutua. Otettiin avuksi agilitystä tuttu markkeri (hiirimatto), jonka vein ruudun sisälle. Hienosti meni iskemään tassut matolle, tämähän oli tuttu juttu. Lisäsin ruutu käskyn, joka vähän hämmensi Kaapoa, mutta meni sinnne silti useamman kerran onnistuneesti. Olin tietty ihan ruudun edessä, eli matka ei silti ollut kummoinen, mutta tästä se lähtee :)

Toisessa osassa otettiin molemmat juniorit; Kaapo ja Alvin paikalla makuuseen. Kaapo oli tällä kertaa tosi nätisti eikä noussut kertakaan eikä kääntänyt lonkka asentoon. TOSI HYVÄ!

Ainiin, Kaapon kuvat tuli takaisin lausunnolta. Virallisesti kyynärät 0/0, lonkat A/A. Hyvä!