Lauantaina ja sunnuntaina olikin vuorossa huippuvalmennusta - Elina Jänesniemen vetämä viikonloppu Pennalassa. Lauantaina rata oli melko "koukeroinen". Harkattiin paljon päällejuoksuja, oikeaoppista takanaleikkausta sekä paljon kaikkea muuta. Ennen valmennusta vielä narisin Mariannelle, että en kyllä tiedä kannattaako mun näin paljon (rahallisesti) satsata Kaapon kanssa näihin "supervalmennuksiin" kun Kaapon on sellainen puupökkelö eikä taivu eikä käänny..  Meninpä' edes sanomaan - valmennus meni ihan superisti ja Kaapo kääntyi aivan sika makeesti. Päällejuoksut onnistui hienosti, samoin sain kääntymään hyvin niistoilla sekä ihan vaan tiukasti vekkaamalla ja pyörimällä. En olisi uskonut, että mieli nousi niin hyväksi treenin aikana ja jälkeen. Virheitäkin oli, mutta päääasiallisesti musta johtuvia, Kaapo meni superisti , perun puupökkelö sanani..

Sunnuntaina mentiin uutta rataa, ja ideana oli koittaa aina pieneen radanpätkään vähintään kahta eri kuviota. Alkuun pyöritykseen toimi hyvin kumpikin ohjautapa ja sain toimimaan molemmat hyvin. Sitten jumituttiin muurille. Kaapo ei osaa kääntyä muurilla 180 astetta.. Haluaa ottaa etutassuilla tukea muurista tiukan käännöksen avuksi.. Tätä on treenattava erikseen, ensin lievemmällä kulmalla ja siitä tiukennetaan. Kotiläksyjä siis..

Maanantaina HOT:in tokoilut. Tehtiin Pian pitämä kuuntelu harjoitus, jonka jälkeen samaan aikaan muiden kanssa kentällä ruutua, kaukoja ja pari liikkeestä istumista. Otettiin myös paikallaolot, jossa jäin ihan eteen huomauttamaan piippaamisesta. Yhden piipin (ja huomauttamisen) jälkeen oli ihan hiljaa ja siivosti, kaksi toistoa.

Tiistaina tehtiin kotona vaan Texin kanssa kujakeppejä ja "temppukoulua". Tex osaa uutena peruttaa vaa'an päälle (kippoon ei tasapaino vielä riitä) ja seistä siinä kaikilla tassuilla - on vaikeempaa kuin miltä kuulostaa, kun isot tassut ei meinaa kaikki mahtua samaan aikaan.. Sitten harkattiin tassujen ilmassa pitoa. Osaa seistä kolmella jalalla yksi takatassu ilmassa ja koittaa jo samaan aikaan nostaa vastakkaista etutassua - taas tasapaino laittaa vähän vastaan, mutta on maailman suloisin kun tosissaan yrittää

Eilen Mariannen ja Iitun kanssa hallilla agilityä. Tehtiin kujakeppejä jo pienen radan kanssa, kotona kun ollaan vaan otettu erikseen ihan yksistään. Hienosti meni jo molemmat kulmatkin. Puomia vielä muistaen, että vapautus tulee liikkeestä - ei liikkeellä, niinkuin tähän mennessä. Marianne auttoi naksuttelussa ja puomi olikin aika makee, ja nopeakin jo..