Agility parissa on puuhattu. Viime viikolla treenattiin pari kertaa. Tiistaina oman treenivetovuoron jälkeen Ville toi koirat Pennalaan ja tehtiin hallin sisällä rataa. Ville ohjasti Kaapoa. Ne kun treenailisi vähän enemmän yhdessä ja kävisivät muutama ohjaustekniikan huolella läpi, niin olisivat ihan valmiita kisaamaan. Ehkä jonain päivänä? Torstaina oli epikset. Möllien radalla tein omat kuviot, jotta pääsin menemään A:n kahdesti. Menivät kumpikin sen kaksi kertaa ihan oikein. Kisaavien radalla Tex uusi keinun, kun lähti sieltä ennen vapautusta. Kaapo teki nollan, kun halusin voittaa uuden narulelun edellisen hävinneen tilalle. Voitti se sellaisen!  Lauantaina kisattiin Kouvolassa. Sisälle onkin laitettu keinonurmi ja mulla on ällötys näitä nurmia kohtaan, kun Hyvinkään hallissa kaatuilevat koirat ovat jättäneet ilmeisen pysyvän mielikuvan mun päähän, että nurmi on huono. Ihan hyvä ja pitävä se alusta oli. Toki varmaan vähän vieras kummallekin koiralle, kun ollaan tehty niin vähän keinonurmella. No tämä yhdistettynä Allan Mattsonin takaakiertoratoihin aiheutti melkoisen monta rimanpudotusta kummallekin koiralle. Toisella radalla Tex joutui tekemään A:n kahdesti kun oli ekalla kerralla liian hätäinen poistumaan kyseiseltä esteeltä. Kaapo uusi taas keinun, kun oli myös liian hätäinen. Viimeiselle radalle vaihtui tuomarin myötä aika paljon sujuvampi rataprofiili. Suoran putken jälkeen oli vähän ikävä linja hypylle jonka jälkeen takaakierto; eli kiirettä piti jos meinasi keretä. Olin Texille tiukka ennen rataa ja tekikin todella todella hyvän keinun ja loistavan A:n odottaen tarkasti vapautuksen. Hyy-vä! Kolmanneksi vikalla esteellä pääsi livahtamaan ansaesteelle, jota en tutustumisessa edes tajunnut ansaksi. Siihen ansaan upposi moni muukin. Nolla aika pirun lähellä, mutta niinhän ne aina on :) Olin tyytyväinen siisteihin kontakteihin ja muuten sujuvana menoon. Kaapo teki nollan. Joskin hukkaisn sen hetkeksi selän taakse suoran putken jälkeen ja oli jo menossa hypyn ohi. Sain kalastettua sen ja jatkettua rataa ilman vitosta. Tästä ohjaajan söhläyksestä johtuen sijalle neljä.

Maanantaina Hollolan hallille. Tokotreenitkin oli tarjolla, mutta kun olin päättänyt tehdä aksaa, niin tein. Ei ollut kunnolla suunnitelmaa tokoa varten. Kaikki kontaktit tuli otettua ja vähän ohjauksia niiden väissä. Loppulenkki Elinan ja mustien noutajien kanssa.
Eilen taasen Pennalassa. Tein pihalla Texin kanssa tokoa ennen treenien vetoa. Aija olikin sopivasti hallilla ja tarjoutui liikkuroimaan. Kiitos avusta! Huomaa, että tehdään liian vähän liikkurin kanssa. Ottaa vähän häiriötä ja meinaa ennakoida käskyistä. Ekana seuruuta. Pää vähän painoi alas (tätä ei ole enää ilmennyt??) mutta muuten ok, paikkain oli ihan jees. Z:ssa teki oikeat jäävät. Viimeisen olisin kävellyt ohi ilman seuruu käskyä, mutta lähti omineen perään. Uusittuna OK.
Ruusun merkki hyvä. Tämä on aina ollut parempi kuin ohjatun merkki. Ookoo vauhti ruutuun, mutta jäi vähän eteen. Pyysin pois ja kävin näyttämässä paikan. Lähempää otettuna meni nyt peremmälle. Samoin kun uusittiin merkiltä asti, oli hyvä!   Ohjatussa ensin vasen. Merkki jäi vajaaksi ja katseli oikeaa (eli siis väärää) kapulaa. Pyysin korjaamaan merkin ja kun oli suorana merkin takana, lähti hyvin hakemaan vasemman. Palkkasin vauhdista. Tehtiin myös oikea. Nyt merkki oli vähän parempi. Katsoi nyt taas puolestaan vasenta, mutta kun itse käänsin katseen oikeaan kapulaan, Texkin siirsi ajatuksen oikealle puolelle :) Hyvä nouto ja palautus.
Kakeissa nousi jo Aijan käsien heilutuksesta. Korvat oli myös aika vahvasti taaksepäin, kun sieltä kuului treeneihin tulevien ääniä. Huomauttelin vähän kuuntelemaan ja paransikin ihan kivasti. Loppuun vielä luoksetulo. Annoin stoppiin vahvan vartaloavun, ja tekikin tosi hienon stopin. Mahaan myös hyvä. Kiva ja onnistunut pikkutreeni!