Johon osallistuin Texin kanssa. Ajattelin, että voisin saada hyviä vinkkejä Texin kaarrattamiseen, eli siis esteiden paimennukseen, tai mitä ikinä onkin. Timon omalla koiralla on kertomansa mukaan samanhenkisiä ongelmia, joten sainkin ihan hyviä treenivinkkejä. Ekalla kierroksella heti radan alkuun Tex haki muhun etäisyyttä ja kiersi hyppyä. Tätä treenattiin ja sain "eväitä" jatkoon. 

Toisella kierroksella keskityttiin enemmän ohjaustekniikkaan. Tehtiin alkuun pätkä A:lta puomille ja samoin kepeiltä toiselle kepit kerralle. Eli siis kaksi pätkää, jossa vaan hyppyjä. Nämä meni paremmin. Pientä kaarratusta haki yhdessä kohtaa ja tätä taas korjattiin. Nyt meni kuitenkin paremmin ja Timo kommentoi, että ohjauksessa ei ole vikaa eikä koirassa ohjaamisen suhteen, kuuntelee kyllä. Ainoa ongelma on kohdat, joissa koira jää hetkeksi selän taakse ja pääsee hakemaan omaa linjaa sivuun. Vaikea selittää, mutta taisin tajuta. Palkkaamista on mietittävä myös ja käytettävä kaveria palkan heittoon. Ehkä tämä tästä... Vaikea ongelma jota on nyt työstettävä. Ei kuitenkaan ole kuulemma pahimmasta päästä..

Huokaus.... No, treeniä kovasti näillä ohjeilla. Oma ohjaaminen oli kyllä vähän huonoa.. olin taas vähän anteeksipyyntelevällä asenteella ja mietin kokoajan mitä kaikki meistä ajattelee..En uskaltanut heittäytyä treenaamaan ja keskittymään vaan omaan tekemiseen, vaan varoin - olinpa tyhmä.