Keskiviikkona käytiin Orimattilassa Hurtta-hallilla Villen kanssa. En ole aiemmin hallilla käynyt ja päätin nyt käydä katsomassa minkälainen on. Kun Pennala ja Hollola on aika monet arki-illat varattuja ja halusin pitkään halliin jossa saa kunnolla tehtyä kontakti niin että rata jatkuu eteenpäin. Mutta mikä pettymys halli oli.. Siellä haisi niin homeiselle, että mietin ensin kaksi kertaa voiko täällä hengittää. Esteet oli itsekyhättyjä ja esim. A puuttui. Putket oli outoja kevyitä pikkuputkia ja putken painoja ei ollut. Treeni meni vähän kökösi kun olosuhteet oli vähän millaset oli.. Ville teki Kaapolla ja Tex vain vähän sitä puomia. Ei siis tänne toista kertaa. Harmi; Jos halli ei olisi läpihomeessa ja olisi kunnon esteet, niin aivan varmana menisin uudestaan koska on hyvän kokoinen vauhtitreenejä varten. Mutta ei kiitos tässä kunnossa.


Torstaina suunniteltiin kevään treenejä omatoimiryhmän kanssa Samilla. Ihan hyvä kevät tulossa, kunhan lumet sulaa ja päästään ulos. Mä toivoin paljon kisaratoja, koska meidän olis saatava kokonaisuudet toimimaan. Niitä tiedossa ja myös lyhempiä kellotuspätkiä, joissa kellotetaan omalle koiralle sopivimmat vaihtoehdot.

kuva0092-normal.jpg

Eilen oli Niinun treeni Espoossa. Eka osiossa jäätiin hiomaan alussa olevaa vientiä putkelta hypyn ohi toiselle hypylle. Nappasi sen ”ansa”hypyn joka kerta. Tex ei tule niin hyvin noihin vetoihin, joissa sen pitäisi tulla lähelle. Lukitsi joka kerta jo putkessa sen edessä olen hypyn. Palkattiin tätä  ja alkoi se lopussa toimimaan. Treeniä tähän paljon jatkossa. Muita kohtia nyt ei niin paljoa jouduttu hiomaan. Kerran  tai kaksi Tex meni tyrkyllä olevaan putkeen pakkovalssi-jaakotuskohdassa, mutta tähänkin napakkaa kiinniottoa niin toimi. Kepeille vienti oli vaikea; ensin olin takapuoleni kanssa peittämässä koko kepit ja sitten ohjasin kepeille tiukasti luokse käskyttämällä.. Huoh! Mutta loppuun rata läpi ihan sujuvasti kahdessa osassa. Sen tiukan pakkovalssijaakotuksen jälkeen ajoin omaa valssia vähän Texin linjalle ja tuli muurista ohi..

Niinu muistutti tekemään jonkin verran hommia niiden valssien kanssa (jota ei kyllä nyt tehnyt niin pahasti selän taakse kuin ennen) ja samoin sen etäisyyden pitämisen kanssa. Kehui Texiä sairaan makeeksi, kun vaan saadaan sitä ”etäisyysominaisuutta” hiottua. Eikä se niinkään ole vaikeata kuin näissä kohdissa, joissa olisi saatava se lähelle ettei napsi niitä ansaesteitä.. Ihan hyvä fiilis jäi treenistä.

VIDEO TÄÄLLÄ


Tänä aamuna Pennalaan, koska Kaapo ei päässyt eilen tekemään mitään. Tein Villelle 20 estettä pitkän radan, sellaisen sujuvan semi-haastavan radan. Ihan kivasti niillä meni treeni. Niiden pitää vaan tehdä paljon rataa, että Ville oppii rytmittämään ja saa oman ohjauksen enemmän kokonaisemmaksi. Alkuun oli vähän esteeltä esteelle suorittamista, mutta vika nollarata meni jo ihan sujuvasti. Texin kanssa palkkasin valsseja, tosi hyviä sellaisia, ja tein loppuun radan kerran nollana. Hyvä treeni kaikille!

kuva0091-normal.jpg