Eilen nähtiin Mariannen kanssa Pennalassa. Tehtiin kentällä olevista esteistä sellainen simppeli kaahotusrata, kun meilläkin oli tarkoitus vähän vaan muistella agilityä ja tehdä pehmeä aloitus tauon jälkeen. Tuntui kuin ei oltaisiin aksattu vuoteen. Oi kuinka siistiä olikaan, Tex meni kovaa ja osasi vielä kaiken. Tai no - kaiken mitä oli osannutkin, lisää se ei ollut omineneen oppinut  .

Radalla oli kaikki kontaktiesteet ja kepit, joilla ei virheitä. Tosin nopean puomilta vapautuksen jälkeen vapautti itsensä ihan omineen seuraavalla toistolla. No mutta, treenataan lisää, kunhan pakkanen pysyy poissa.

Tänään käytiin Hollolan hallilla toko-hommissa. Kaapo teki alkuun ruutua, jossa painotus kunnollisissa merkeissä. Merkin takana markkeri, jonka kanssa ihan ookoo suorituksia. Ohjatun noudon merkkiä tehtiin kapula häiriöillä. Ensin jätin kapulat lähelle merkkiä ja näin muutama ihan hyvä. Palkka siis vain merkistä - ei noutoa ollenkaan. Sitten heittelin kapuloita ja tehtiin vain merkki. Nämä jo vaikeampia, ajatus oli vahvasti kapuloissa, mutta malttoi kuitenkin tehdä merkin. Loppuun vielä noudot kumpaankiin suuntaan.

Tex teki EVL ruutua. Merkki n. 15 m päästä ruudusta. Ensin pari palkkaa pelkästä merkistä ja sitten jo ruutuun. Oikein hvyin! Parin toiston jälkeen merkki alkaa Texillä hieman jäämään vajaaksi, mutta nyt koitan olla johdonmukainen ja vaadin aina kunnon merkin.. Alkaa niin helposti fuskaamaan... Tämä siis hyvin työn alla.

Jäävistä ollaan nyt voittajan alla tehty pelkästään istumista ja se on aika vahvasti Texin mielestäkin ainut jäävä liike.. Maahan menee hyvin, mutta seisomisen istuu helposti. Tähän vaan töitä niin kyllä varmasti muistuu.

Ohjattua ei olla varmaankaan tehty ennen ollenkaan. En oikein osannut aloittaa sen treenaamista, mutta nyt päätin ottaa ekaa kertaa ihan vaan suunta"leikkinä". Vein kaksi putken-paino kanisteria kentän keskelle ja jätin Texin keskelle, ikäänkuin merkille, josta ohjasin kiertämään, ihan niinkuin sitten ohaan hakemaan suunnan. Hienosti keksi tämän leikin hauskuuden ja yhdistin tähän jo merkin. Tällä ainakin saan vauhdikkaan mielikuvan suunnista, kun lähtee kiertämään kovalla vaihdilla ja juoksee kovaa takaisin leluun. Katsotaan avautuisiko se tällä pikkuhiljaa vaikeuttamalla.

Kiva treeni. Loppun tehtiin vielä pujottelun sisäänmenoja kuudella kepillä. Pakko oli saada agility-annos