Perjantaina käytiin Hälvälässä armeijan alueella tekemässä jälkeä ja esineruutua. Tallasin Kaapolle jäljen, josta olin ihan varma, että se on kyllä liian vaikea. Alusta oli ihan kuivaa, pölyävää ja tallaantunutta. Jälki kulki kaksi kertaa traktoritien ja kerran polun yli. Huomasin myös vasta kävellessä, että kävelin ihan jonkuin varusmiesten vanhan leiri ohi, jossa oli roskia ym. No, jätin matkalle neljä keppiä ja sanoin Villellekin, että jos ei lähde sujumaan yhtään niin lopetetaan ja etsitään parempi maasto. Jälki vanheni sen ajan, kun tehtiin Texille esineruutua. Tallattiin melko pieni alue (n. 15x15m) ja Ville vei sinne pari esinettä Texin katsoessa reunalta. Lähti innolla etsimään tavaroita ja bongasikin pian littanan muovipallon. Hihkuin innoissani ja toikin sen vielä minulle. Uudestaan villasukkaa etsimään. Tässä into jo vähän taantui ja meni vähän laahustamiseksi. Haisteli kuitenkin ympäriinsä ja löysi vielä sukankin. Ei tehty enempää.

No sitten Ville Kaapon kanssa jäljelle. Kaapo veti metsän reunaan ihan hinkuen ja oli taas niin into-pinkeänä. Vitsi että se tykkää tästä hommasta. Ja niin se vaan veti nenä maassa kiinni ihan huimaa vauhtia ja löysi kaikki neljä keppiä.

Tehtiin Texille taas pari lyhyttä jälkeä sen katsoessa kun lähden kepin kanssa. Nyt molemmat toistot oli oikein hyviä. Malttoi paremmin pitää nenän maassa eikä hötkyillyt yhtään.

Ja loppuun vielä Kaapolle esineruutu. Sillä on enemmän draivia tässä. Juoksi vauhdikkaasti ja melkein kuuli kuinka se nuuski ja haisteli. Hokasi myös ruudun rajoilla kääntyä takaisin, jos ajoi liian pitkäksi. Löytyi kaksi esinettä ja tähän oli hyvä lopettaa.
 
 
Lauantai päivä menikin aamusta iltapäivään HOT:in järkkäämässä koulutuksessa. Kouluttajana oli Christa Enqvist, jonka koulutuksiin olenkin Kaapon kanssa aikaisemmin osallistunut. Kiva päivä oli. Paljon sai hyötyä kuuntelemalla muitakin. Texin kanssa otin aiheeksi seuraamisen ja sen myötä asenteen ja vauhdin. Texistä kun toko ei ehkä ole ihan niin siistiä kuin agility. Seuraamisesta Christa sanoi, että sen tyyli tosiaan on tuo pään "roikotus". On kuulemma vielä ihan ok, kun vaikka pitää päätä alhaalla, niin pitää silti kontaktin ja katsoo ylöspäin. Mutta on oltava tarkka, ettei tuosta laske yhtään.
Sanoi esim. Ruotsissa olevan paljon koiria, jotka painavat päätä alas. Vaikea homma korjata jos pääsee tekemään näin pitkään. Eli nyt vaan huolella täytyy tarkkailla tuota pään paikkaa. Tarvitaan paljon pa harjoituksia, joissa pitää pään hyvin ylöspäin. Tähän häiriöharjoituksia. Samoin liikkeellelähtötreeniä, jonka aikana pää ei saa laskea alas. Tex on myös paljon silmää käyttävä koira. Liekö myös Ruotsin suvun peruja..  Esim. noutokapulaa hakiessa aloittaa eyeaamaan jo monta metriä enne kapulaa; hidastuu ja painuu alas. Näiden kanssa on tehtävä töitä ja oltava tarkka, ettei pääse esim. luoksetulon jätöissä korppikotka-asentoon. Paljoa ei nyt tehty, enemminkin juteltiin asioista ja sain paljon neuvoja ja vinkkejä. Oikein mukava vappupäivä.
 
Sunnuntaina käytiin taas kentällä. Kaapo teki ensin ja olikin oikein pätevä. Ainoa ääni pääsi metallin heiton jälkeen 'hae' käskyn jälkeen . Huomautin ja otettiin uusiksi. Nyt oli hiljaa ja koko lopputreenin myös. Oli hyvä treeni, jossa tehtiin ruutua, tunnari, metallia, luoksetulo ja kaukot. Tex teki pa häiriössä. Olikin vaikeeta kun Pia häiriköi kutsumalla ja juoksentelemalla ohi. Selviytyi kuitenkin hyvin. Hyppy käskytyksellä. Luoksetulo koko liikkeenä. Eteentuloja kierron kautta. Edestä sivulle siirtymiset jää vieläkin vajaiksi. Nyt lupaan ottaa tähän tehokuurin - pari toistoa joka päivä!
Loppuun vielä hallissa keppejä ilman ohjureita sekä puomi.

Tyylinäyte Texin seuruusta

Noutoa

Saatiin uudet hienot edustusvaatteet: