Torstaina P-Haun treeneissä rakennettiin MM-kisojen yksilöhyppisrata. Koitettiin saada mahdollisimman lähelle mittakaavaa, ihan ei leveys riittänyt, joten jouduttiin jättämään yksi hyppy pois (nro 15) ja menemmään sen tilalla uudestaan hyppy 12. Ei siis muuttunut paljoa, linja vaan vähän muuttui. Alkuun koitettiin saada nollalla läpi. Kaapo hyppäsi ekan hypyn (jonka otin niistolla) ristiin, kun en tehnyt ohjausta kunnolla. Jatkettiin kuitenkin rata kierrättämällä siis hyppy toisen siivekkeen kautta. Seuraavana tökkäsi kepeille, haki oikeaan väliin, mutta ei taipunut seuraavaan. Joten tästä poikki ja treenattiin osissa. Alun niistossa mun tarvii ottaa Kaapo huolella kädellä riman yli. Näin saatiin onnistumaan hienosti. Muutamaa muutakin kohtaa hiottiin ja loppuun uusi koitos nollalla. Nyt meni hyvin, aika oli 32,jotain, MM  Hossilla 29,04. Ei nyt ehkä ihan voi samalla viivalla verrata, mutta kuitenkin

Eilen Mariannen pentutreeni. Rata tässä, "analyysi" alhaalla:

Ykkösputken jälkeen takanaleikkaus ennen kakkosta. Kolmosputkelta mahdollisimman kaukaa lähetys neloselle ja ennen vitosta välistäveto. Kutoselle niisto, kasin ja ysin aikana valssi ja loppusuoralle irtoaminen. Takanaleikkaus meni hienosti. Vauhti oli hyvä eikä yhtään katsonut muhun tai empinyt. Välistävetoa harkattiin ensin erikseen. Palkkasin pallolla kädestä kun tuli hyvin välistä. Eka osio meni superhienosti. Toisella osiolla otettiin niisto, joka on Texillä vähän vielä vaikea. Ei tule mielellään mua kohti ja hidastuu aika paljon. Saakin toki hidastua kun tulee uutta ja miettii asiaa. Nyt tuli kuitenkin joka kerta niiston kanssa hypyn yli eikä kääntyillyt ennakoiden jo mun liikkeestä ennen hyppyä. Loppu meni hyvin ja kasi-ysi hyppy meni siististi. Pari kertaa työnsin omalla liikkeellä Texin 10 hypyn ohi, kun en tajunnut liikkua tarpeeksi sivuun ja olin edessä. Lopussa Marianne oli palkkaamassa ja irtosi toisella toistolla paremmin kun tiesi pallon odottavan maalissa. Sitten koitettin tehdä nollana. Sain välistävedolle asti hyvin ja tulikin hienosti, mutta ei hypännyt enää vitoshyppyä vaan juoksi ohi (kotona katsoin videolta, enkä ohjannut kunnolla tuolle hypylle, hyvä olisi aina kuvata ja katsoa mitä sitä oikein tekee radalla). Tähän jäätiinkin hinkkamaan ja seuraavana alkoi ennakoimaan jo loppua eikä tullut enää välistävetoon.. Plaah.. jäi vähän huono maku suuhun kun eka osio meni niin hyvin. Pitäisi aina lopettaa kun tulee superhyvä onnistuminen.. Tex myös vähän jääräilee ja menee putkia omineen. Kun pyydän luo hiippailee omineen poispäin ja menee putkia. Marianne neuvoikin, että voisi tehdä ihan hyvää olla ottamatta putkia nyt vähään aikaan.. Joo, eikä saa mennä mitään esteitä omineen, varsinkaan kun olen pyytänyt tulemaan luokse..

Tänää oli piirin järkkäämä hyppykoulutus Villähteellä. Hyödyllisen kuuloinen luento, joka jatkuu vielä huomenna. Siitä lisää myöhemmin. Tex ja Brida sai tehdä yhden perus jumppasarjan, jota pennuilla kannattaa jo tehdä. Hyviä vinkkejä myös Kaapollekkin, täytyypä silläkin treenailla.