Tiistaina treenattiin Pian ja Marin kanssa Hollolassa. Olin tehnyt supertarkan treenisuunnitelman, jopa kohdat missä palkkaan ja millä. Texin treeni meni kivasti, Kaapolla jäi vähän kesken, kun kentällä alkoikin agilitytreenit joita ei muistettu. Tehtiin voittaja kisanomaisesti läpi, mutta todella hätäisesti. En edes muista mitään muuta kun että kaukot ei toiminut.

Keskiviikkona vedin omat treenit Pennalassa ja sitä ennen lenkki omien koirien kanssa ja Texillä hallissa muutama keppitoisto sekä tyrkyllä olevan putkensuun ohivientiä. Alkuun takkusi, mutta sain toimimaan ihan ookoosti.

Torstaina molempien koirien omat treenit. Samin käsialaa oleva rata, jossa oli kivoja treenaamisen aihetta antavia kohtia. Etäisyyksien tarkkuudet poislukien rata meni jokseenkin näin:

Kolmosen takaakiertoon riitti aika pieni tyrkkäisy. Näissä Tex lukee takaakierrot helposti kun vaan hieman "hipaisen" sen hyppylinjaa. 4 putkelta kääntyi hyvin, hienoa. Samoin tuli kutoshypylle hienosti kertaakaan vieressä olevaa 14 hyppyä vilkaisematta. Luulin tätä vaikeeksi meille. Keppikulma oli vielä liian vaikea, eikä alettu tätä hinkkaamaan. Ilman putkea meni oikein avokulman. 12 hypyn takaakiertoon irtosi myös kaukaa ja helposti - sama hyppylinjalle meno riittä takaakiertoon. Näissä kohdissa helpottaa tämäkin ominaisuus - jotain hyötyä siitäkin vaikka tahattomat kierrot tän paimentavankoiran kanssa joskus ärsyttää..

Onnistuttuaan tein 13 hypylle jaakotuksen, 14 takaakierrolla ja 16 sylkkärin, jonka valmistelu alkoi jo hyvissä ajoin ennen 15 hyppyä. Jaakotuksessa mun on opittava luottamaan koiraan ja liikuttava eteenpäin kohti seuraavaa estettä. Kun jään paikalleni odottamaan koiraa, joka hetkeksi jää selän taakse, se hyppää itse valitseman esteen. Eli täytyy luottaa ja liikkua. Vaikein kohta oli (yllättävää) 18 hypyn takaakierto kun se putki olisi niin paljon kivempi mennä.. Aargh.. tätä hiottiin ja lopulta saatiin jotenkin jopa onnistumaankin. Oma rytmitys on tässä tärkein. Kun  lähden vaan juoksemaan, työnnän omalla liilkkeellä koiran putkeen. Pieni hidastus rytmiin ja liike kohti 18 takaakiertoa niin jo onnistuu. Samilta tuli kyllä hyviä vinkkejä, kiitos niistä! Loppuun sokkari 22 ja 23 väliin. Liian myöhäinen ohjaus aiheutti riman 24 tippumisen. Rimat oli 50 cm.

Tehtiin ehkä vähän liian pitkä treeni, koska kun me molemmat väsytään, alkaa ote herpaantumaan ja sellainen treeni ei vie yhtään eteenpäin - päinvastoin. Tex alkaa lipsumaan edes vähäisestäkään ohjauksen kuuntelemisesta.

Kaapo meni radan ihan kivasti. Ongelmat: keppien avokulma vaikea, Kaapo ei tee sylkkäriä loppuun asti sekä kun rimat treenissä 60-65 cm, tiputtelee paljon.

Lopuksi vielä; kun Ville lomaili melkein kaksi kuukautta ja oli tietty kotona kaiket päivät, koirat tottui vähän kivempaan päivärytmiin. Nyt kun alkoi arkinen raadanta ja ollaan molemmat taas poissa päivät niin koirien on ilmeisen vaikea tottua uuteen rytmiin. Maanantaina Kaapo oli vääntänyt jumalattoman sontakasan olohuoneen matolle (minnepä muualle) ja torstaina Tex oli leikkinyt sohvalla. Vakuutusyhtiö Turva; valmistaudu: