Oi miten kivat treenit oli eilen Tepsulaisen kanssa. Paljon onnistumisen tunteita, mikäs sen parempaa.. Siksi tätä kai jaksaa tehdä ja ilta toisensa jälkeen raahautua hallille. Arton treenit pohjautui Mariannen edellisen päivän rataan ja ensimmäinen osio meni suunnilleen näin:

1 ja 2 hyppy eivät olleet ihan linjassa, mutta Tex tuli joka kerta hyvin molemmat hypyt, vaikka olin kauempana. Kolmoselle pakkovalssi ja tähän taas koira antoi muistutuksen, että mun on liikuttava heti eteenpäin kohti seuraavaa hyppyä, eikä jäädä katsomaan tuleeko koira – LUOTTOA!! Kun jään katsomaan ja varmistamaan koiraa, avaan rintamasuunnalla estehakuiselle koiralle ja ohjaus leviää. Moneskohan kerta kun tästä kirjoitan.. josko se kohta uppoaa tuonne selkärangan syövereihin. Nelosen ja vitosen väliin persjättö. Tää onnistu mageesti, kun muistin luottaa koiraan pakkovalssissa ja edetä kohti vitosta aloittaen sokkarin jo ennen neloshyppyä. Vitoselle sain koiran takaakiertoon huonolla vekillä. Tarkoilla haltuunotoilla valssi kuutoselle ja päällejuoksu seiskalle onnistui.
A otettiin ensin yksittäisenä ja sen jälkeen jo radan yhteydessä. Huolellinen irrotus jo A:lta 10 hypylle ja 11 putkeen.  Koiran irrotessa A:lta juoksin pikapikaa 12 putken taakse, jolloin koira kääntyi putkelta tultaessa oikeaan suuntaan. Tässä taisi vaikuttaa paljon se, että ohjaajan on kerettävä jo putken puoleen väliin, jotta koira kääntyy oikeaan suuntaan. 14 päällejuoksuna ja kepeillä ohjurit alussa sekä vielä pieni kuja.
Toisessa osassa seuraava pätkä:
Aika alkuun koko rata taisi mennä siististi. A:lta samanlainen lähetys putkeen, jonka aikana kasihypylle tekemään pakkovalssi. Hyvin Tex kuunteli ja tuli ohjaukseen, vaikka vieressä oli putken suu, johon edellisen kerran mentiin. Loppuun palkkailin kepeille erikseen ja koitin vielä rataa. Elina jäi keppien päähän odottamaan pallon kanssa ja tää oli Texille vaikea.. Haki koko ajan vaan kepeille kolmoshypyn jälkeen. Pienellä yrityksellä taas onnistui ja malttoi ohittaa kepit alussa ja mennä sinne vasta kun sinne ohjasin. Hieman ennakoiva…  Rimat oli kaikki ekaa kertaa 40cm.
Tex on myös aika hassu. Kun palkkaan sitä jonkun ohjauksen jälkeen ja pyydän irrottamaan lelusta, että nyt jatketaan, niin se painaa omineen hallin seinämiä pitkin ensimmäisen esteen taakse istumaan siihen kohtaan, johon sen alussa jätin ja on valmiina uuteen yritykseen..
Ainiin, ja lämppälenkillä Tex veti ihan hurjan näköisesti nurin, kun kikkaili ja juoksi satasta tiellä, jossa yksi kohta olikin peilikirkasta jäätä; kaatui varmaan viisi kertaa ihan mukkelismakkelis eikä saanut vauhtia pysähtymään. Jalat levisi joka suuntaan ja pää kopsi jäähän..  Ei onneksi käynyt kuinkaan vaikka säikähdin. Jos tuo mies selviää ehjänä elonsa läpi niin ihme on… huh huh…