Joulunajan treenitauko teki hyvää, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Tällä viikolla kahdet treenit. Kisoja ei ole nyt ollut, ja saatetaan mennä vasta helmikuussa. Lompakko kiittää.

Torstaina pakkanen laski nollaan ja mentiin lenkille ja hallille Pennalaan. Tein valmiiseen estepohjaan pienillä muutoksilla radan, olikohan reilu 20 estettä pitkä. Sisälsi kaikki kontaktit ja okserin, joka mentiin kahteen kertaan. Kaapo teki ensin. Aika tarkkaa työtä, eipä juuri mitään kohtaa tarvinnut sen kanssa hioa. Se ei vaan vedä lähellekään samalla asenteella kuin kisoissa, joten tuntuu siksi vähän nihkeältä. Mutta pätevä se on. Tex meni tauon jälkeen lujempaa kuin muistin, joten olin alkuun vähän hukassa. Rohkeammalla asenteella alkoi kulkemaan. Yksi kohta ärsytti ihan vaan oman radanlukutaidon suhteen, kun en tajunnt heti miten olisi pitänyt ohjata. Vasta virheen kautta ja kun kisoissa se olis tajuttava silloin heti. Tähän(kin) haluaisin omaa osaamista vielä kehittää; radanlukutaito omalle koiralle parhaalla tavalla. Että menis kerralla oikein.

Yksi vaikea kohta onnistui joka kerta hyvin. On ollut Texille ennen vaikea. Se niin helposti jättää esteen suorittamatta, jos se ei ole ihan linjalla ja itse liikun jo toiseen suuntaan; tulee niin kovasti liikkeen mukana. Mutta nyt otti hypyn joka kerta. Hyvä treeni! Ja okseri meni hyvin, ei rimoja alas.

Lauantaina Mariannen kanssa Pennalassa. Pakkasta oli vähän enemmän kuin oli luvattu, joten tehtiin semikevyt treeni. Rataa kuitenkin, mutta vähän lyhyemmän aikaa. Kiva rata tuli; luukutusta, mutta vaikeita linoja. Tykkäsin Texistä taas paljon. Se alkaa olemaan niin kiltti. Muistin jopa alkuun palkata tiukkaa käännöstä lelulla, niin kuin oli tarkoitus. Samoin muistin palkata nekin kohdat, joissa itse ohjasin vähän tönkösti,  mutta koira silti meni oikein. Tämähän oli Satu Hillin hyvä vinkki; koiraa pitää muistaa palkata sen suorituksista, vaikka ohjaus olisi epätäydellistä. Koska harvoin se ohjaus on kisatilanteessa exact samaa kuin treenatessa. Ainakaan mulla. Mutta kiva treeni oli tämäkin. Mariannen kanssa on kiva treenata. Saa rennon hyvän fiiliksen ja treeni aina sujuu.

Video koostetta täällä.