Tiistaina tehtiin pieni treeni omalla pihalla. Alkuun tehtiin nyt sitä hidasta seuruuta, mutta tarviin tähän melkein jonkuin katsomaan, kun en yhtään itse näe miltä näyttää. Tuntuu vähän vaikealta ja mennään ihan eri tahdissa. Ei siis sitä sen enempää. Ruutuun ei saada omalla pihalla kovin pitkää matkaa, mutta saadaan se nyt kuitenkin tehtyä. Hieno merkki, josta palkka. Toisenkin merkin palkkasin ja sitten merkiltä ruutuun, joka olikin oikein mallikas. Kova vauhti ja hyvä paikka ruudun takaosassa. Loppuosa vielä erikseen, ajoi taas vähän ohi – täytynee muistaa alkaa sanomaan just ennen kuin on sivulla se meidän sivulle käsky.

Jäävät tehtiin tällä kertaa kerran, joista palkka heti ja vapautus. Ei siis koko Z:aa liikkeenä. Hyppynouto metallin kanssa. Hyvä vauhti takaisin, josta palkka. Toistolla palautus eteen. Vähän vauhti hiipui, mutta silti OK.
Tauon jälkeen ohjatun merkkiä. Vein ensin pallon merkin taakse ja sitten kapulat. Hyvä merkki ja toistolla vielä parempi. Kerran molemmat suunnat merkiltä. Kääntyy vielä ärsyttävän usein keskikapulalle, enkä oikein tiedä miten tätä pitäis nyt treeniä, kun Tex ei taida vielä oikein tätä liikettä hahmottaa. Sillä ei oo ollenkaan kokonaiskuvaa hommasta. Eikä oo kyllä mullakaan, ainakaan opettamisen suhteen.. Hieno yhdistelmä varmaan onnistumiseen !?!
 
Tunnarin teki hyvin; meno ja palautus laukalla, sekä tarkka haistelu. Tästä kokonaisuus alkaa hahmottumaan.
Kaket tein kerran palkaten tokan vaihdon seiso-istu, jonka teki niin hyvin taaksepäin, että oli pakko palkata.
 
Eilen HOT:in kisanomainen treeni Patarin isoilla jalkapallokentillä. Kaupungin luvalla saatiin rakentaa kentälle kehät ja saatiin mukaan vierailevia koirakoita, isomman kisan tunnun luomiseksi :) Kehiä oli kolme, jotka oli siis ihan kiinni toisissaan. Häiriötä jalkapallotreeneistä, sekä vieressä olevista kehistä. Nurtsi oli aika pitkää, mukavasti hukkui kaikki kapulat sinne.
 
 
Alkuun paikallaolot. Istuminen oikein hyvä! Maahan meni hyvin omalla käskyllä eikä reagoinut muiden käskytyksiin. Aika alkuun liikahti lonkalleen, josta en nyt vielä voi sanoa mitään, muuten oli hyvin. Ei vilkuillut muista eikä haistellut. Häiriöksi Triv teki pari metriä paikallaolo rivistön takana luoksetulon, samassa kehässä siis. Itse liikeen häiriön Tex kesti hyvin, mutta Trivin palkaksi saama pallo oli vaikea. Niskat meinasi kääntyä nurin päin, kun sen piti tuijottaa takana olevaa touhua. Kääntyi tässä samalla tuijottaessaan vinoon. Ylös tarvi kaksi käskyä. Häiriötreeniä lissää, kiitos!
 
 
 
Ekassa kehässä alkuun ruutu. Yritin saada Texin hakemaan katseellaan ruudun, mutta ei vielä tajua tätä juttua. Ruutu oli kyllä aika vaikea; matalalta paistavaa aurinkoa kohti ruutu oli näkymätön nurmikon keskellä. Ei onnistunut. Alkuun lähti merkiltä taas taakse vinoon, ikään kuin tekemään ohjattua. Kävin näyttämässä ruudun ja lähempää meni sinne. Heti perään ohjattu. Oli karkaamassa TAAS kapuloille ohittaen merkin. Tai saattoi olla menossa uudestaan nyt sinne ruutuunkin, joka oli edessä. Stoppasi kyllä ja korjasi hyvin merkille, mutta ohjattu oli ihan yhtä hukassa. Kävin näyttämässä kapulan ja palkkasin palautuksen vauhdista.
Nyt täytyy vähän jarruttaa. Nämä kaksi menee Texiltä vähän yli hilseen. Sekoittaa liikkeet toisiinsa, eikä osaa vielä kokonaisuutta kummastakaan, joten seuraavassa kisanomaisessa helpotan niin että varmasti onnistuu. Ja treenissä kiinnitän näihin enemmän huomiota. Ovat vaikeat.Seuraaminen alkoi juoksulla, joka myös vaikea. Alkuun levähteli koko seuruu, josta jo huomautin aika napakasti. Parani ja loppuseuruu parempi ja skarpimpi.  
 
Toisessa kehässä luoksetulo. Kaikki välit laukalla ja napakat pysäytykset. Loppu pa vino- muuten sairaan hyvä kokonaisuus! Metallissa palautus ravilla, muuten ok. Tunnarissa kävi nurmikko-kooma; Kun ei nähnyt kunnolla nurtsiin ”piiloutuneita” kapuloita, nappasi heti ekan nähtyään ’tässähän ne onkin’ –ajatuksella. Pudotti väärän kyllä heti ja muistikin haistella oman. Palautus ok, tosin ravasi.
 
Kolmannessa kehässä Z, joka onnistui oikein. Kiva seuruu ja napakat jäävät. Kakeissa tuijotti mun poiskävelyn ajan vieressä leikkivää Eeviä, jonka takia eka käsky meni kovaa ja korkealta ohi. Toisella käskyllä hyvä reagointi ja loput OK.
Summa summarum; häiriötreeniä enemmän meille metsien keskellä treenaajille (on siis käytävä enemmän yhteistreeneissä) ja palat kuntoon ennen kasaamista (eritoten ohjattu).
Tehtiin vielä ”kisan” jälkeen ruutu, joka meni palasina hienosti ja kokonaisenakin onnistui nyt. Tunnari oli kanssa pakko tehdä uusiksi ja onnistui sekin nyt.
 
Nälkä se tässä vaan kasvaa ja mitä enemmän tekee, sen enemmän tuntuu löytyvän treenattavaa – huh! Vähän harmittaa, että melkein koko talvi ja varsinkin kevät meni treenaamatta. Ekaa kertaa jopa sellainen fiilis, että tekis mieli jättää illan aksatreenit välistä ja mennä tokoilemaan. Mutta mennään nyt sinne Pennalaan, voihan siinä sivussa ottaa vähän ohjattua ;)     
 
Kuvat: Hanna-Sisko Onnela   

Loppuun vielä LINKKI Oilin tekemään HOT-kevät12 videoon, kiitos Oili! Ja LINKKI  meidän ekaan osioon Hämeenkosken treenikisasta (toinen puoli jäi siis kuvaamatta). Tekemistä riittää :)