Koulupäivä tänään, joten kerkeää käymään päiväsaikaan hallilla. Siellähän oli kivan oloinen rata valmiina, johon vaan lisäsin samantyylisen putkiongelma kohdan Timon treenistä. Kaapo teki ensin pätkissä, muistin myös nyt palkkailla sitä yksittäisitä juttusista. Ja sitten Tex, joka oli nyt kuuliaampi kuin v.loppuna. Tai oikeastaan luulenpa, että mä olin itse nyt "parempi". Ohjasin sitä napakasti enkä pelännyt virhettä, joka yleisimmin aiheuttaa tyhmiä varmisteluja, joilla nyt viimeistään menee pieleen.  Tuli ihan kivasti väärän putkensuun ohi ja jopa siirsin sitä vähän lähemmäs, mutta silti teki oikein. Tex teki myös vähäsen keppejä.

Jäähyttelylenkin jälkeen ulkokentällä vielä ruutu kummankin kanssa. Kaapolla jäi paikka vähän liian eteen, joten hain sille markkerin. Tämän kanssa korjaantui ja meni paremmin ilmankin sitä. Kaapolle täytynee pitää tuota markkeria aika paljon. Se kun ei kuitenkaan ota siitä liikaa apuja eikä sitten kokeessa ala etsimään sitä. Tex taas muistutti olevansa paimentavaa sukua - *huokaus*. Pitkällä matkalla meno ruutuun oli hyvin, hyvin vaikeaa... menee sellaisella paimenmoodilla sinne - hitaalla laukalla, jossa pää on melkein maassa kiinni ja vain kroppa liikkuu, pää pysyy ihan paikallaan. Ennen ruutua lähtee "hienolle" paimenkaarelle (en tiedä mitään sen lajin termejä enkä muutakaan) ja kaartaa sivusta sisään. Silmät koko ajan kiiinni markkerissa. Ilman sitäkin ne silmät oli naulittu ruudun oikeaan kohtaan. Eli tietää paikan ja osaa mennä sinne, mutta ihan ihan väärin. Noh, alkeisiin. Ihan läheltä markkerilla. Sitten aina vähän kauempaa. Ja huomsin, että kun itse otan vähän sivuetäisyyttä Texiin ennen ruutuun lähetystä, menee ihan suoraan. Tästähän olikin fiksua siirtyä kokeilemaan EVL ruutua, jota ei olla siis kertaakaan vielä tehty. Hieno merkki, senhän Tex osaa. Siitä ruutuun ja noin, menikin siinne ihan suoraan. Just.

No toki se voittajan ruutukin on treenattava. Täytyy vaan edetä aika hitaasti tuon matkan kanssa. Ja leluhan ruudussa ei auta sen suorempaan menoon, paimentaa sitäkin matkalla ruutuun. Vaikea!

Löysin koneelta Kaapon videon syksyltä agilityn piirinmestaruuskisoista, julkaistaan sitten nyt. LINKKI. Ja laitetaan vielä Texin ykkösten ratoja, mukana myös mokausradat . LINKKI.